Η Ισπανία καταργεί το Εθνικό Βραβείο Ταυρομαχίας

Το υπουργείο Πολιτισμού της Ισπανίας αναμένεται να καταργήσει το Εθνικό Βραβείο Ταυρομαχίας, το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο σε ταυρομάχους και περιλαμβάνει έπαθλο ύψους 30.000 ευρώ. 

Το υπουργείο δήλωσε ότι η απόφασή στηρίζεται στη «νέα κοινωνική και πολιτιστική πραγματικότητα στην Ισπανία», όπου οι ανησυχίες για την ευημερία των ζώων έχουν ενταθεί, ενώ μειωμένη είναι και η προσέλευση στις περισσότερες ταυρομαχίες.

«Νομίζω ότι (η απόφαση) απηχεί την πλειονότητα των Ισπανών, που αναρωτιούνται όλο και περισσότερο γιατί τα βασανιστήρια των ζώων συνεχίζονται στη χώρα μας. Πολύ περισσότερο γιατί αυτά τα βασανιστήρια επιβραβεύονται με δημόσιο χρήμα», έγραψε ο υπουργός Πολιτισμού, Ερνεστ Ουρτασούν, στο X.

Αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, εκπρόσωπος του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος δήλωσε πως η κίνηση δείχνει ότι η κυβέρνηση «δεν πιστεύει στην πολιτιστική ποικιλομορφία ή την ελευθερία», καθώς και ότι το κόμμα του θα επαναφέρει το βραβείο, όταν επιστρέψει στην εξουσία.

Το εθνικό βραβείο, με τη μορφή κρατικής επιταγής 30.000 ευρώ, έχει απονεμηθεί κατά καιρούς σε διάσημους ταυρομάχους, όπως ο Τζούλιαν Λόπεζ, ή σε πολιτιστικές ενώσεις που σχετίζονται με την παράδοση του εθίμου.

Σχετικές δημοσιεύσεις