Η κόρη του εκλιπόντα στρατηγού προειδοποίησε τις ΗΠΑ – Παράφρονα Τραμπ, έρχονται «μαύρες» μέρες

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ηγήθηκε της προσευχής που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο της Τεχεράνης για τον στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί που φονεύθηκε την Παρασκευή από αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη. Έχοντας στο πλευρό του τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί, τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί, τον διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης στρατηγό Χοσεΐν Σαλαμί και τον επικεφαλής της δικαστικής αρχής Εμπραχίμ Ραϊσί, ο Χαμενεΐ προσευχήθηκε στα αραβικά λίγο μετά τις 09:30 τοπική ώρα (08:00 ώρα Ελλάδας) προτού αποχωρήσει.

Στο μεταξύ η κόρη του Σουλεϊμανί δήλωσε ενώπιον του τεράστιου πλήθους που έχει συγκεντρωθεί για την κηδεία του στο κέντρο της Τεχεράνης ότι οι ΗΠΑ και ο σύμμαχός τους, το Ισραήλ, θα ζήσουν “μαύρες ημέρες”. “Παράφρονα Τραμπ, μην πιστεύεις ότι έχουν τελειώσει όλα τώρα που ο πατέρας μου έγινε μάρτυρας”, τόνισε η Ζεϊνάμπ Σουλεϊμανί.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν κατακλύσει το κέντρο της Τεχεράνης

Το κέντρο της Τεχεράνης ήταν μαύρο σήμερα το πρωί από το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να αποτίσει φόρο τιμής στον στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε την Παρασκευή από αμερικανικό πλήγμα στο Ιράκ. Κρατώντας ένα πορτρέτο του εκλιπόντα επικεφαλής της Δύναμης αλ Κουντς χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί πολύ πριν τις 08:00 (06:30 ώρα Ελλάδας) γύρω από το πανεπιστήμιο της Τεχεράνης.

Το τεράστιο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί γύρω από το πανεπιστήμιο, αλλά και όσοι Ιρανοί περπατούσαν κατά μήκος των λεωφόρων Ενγκελάμπ («Επανάσταση» στα περσικά) και Αζαντί («Ελευθερία») κρατούσαν κόκκινες σημαίες (το χρώμα του αίματος των «μαρτύρων») ή σημαίες του Ιράν, αλλά και του Λιβάνου και του Ιράκ. Στους δρόμους αντηχούσαν τα συνθήματα «Θάνατος στην Αμερική», και «Θάνατος στο Ισραήλ». Ένας άνδρας κρατούσε πανό με το σύνθημα #hard_revenge («σκληρή εκδίκηση» στα αγγλικά), ενώ άλλα πανό επίσης στα αγγλικά καλούν σε εκδίκηση για τον φόνο του Σουλεϊμανί.

Αναφερόμενη στον θάνατο του στρατηγού Σουλεϊμανί και των άλλων Ιρανών που σκοτώθηκαν μαζί του η κρατική τηλεόραση του Ιράν, που κάλυπτε απευθείας την κηδεία από το κέντρο της Τεχεράνης, είχε τίτλο με κεφαλαία γράμματα: «Άνευ προηγουμένου ανάσταση της ιρανικής πρωτεύουσας κατά την υποδοχή του Χατζ Κασέμ και των μαρτύρων της αντίστασης». 

Σχετικές δημοσιεύσεις