Η Μερκελ πιέζει τις ομοσπονδίες για περισσότερα μέτρα υπό τον φόβο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας

Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πίεσε τις γερμανικές ομοσπονδίες την Κυριακή για να εντείνουν τις προσπάθειές τους για τον περιορισμό των ραγδαία αυξανόμενων μολύνσεων από κοροναϊο και ζήτησε την αύξηση των απαγορευτικών μέτρων και να προσπαθήσουν όλοι για να τεθεί υπό έλεγχο ένα τρίτο κύμα.

«Έχουμε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης … δυστυχώς, δεν γίνεται σεβαστό παντού. Ελπίζω να υπάρξει κάποια αντανάκλαση σε αυτό “, δήλωσε η Μέρκελ σε μια σπάνια εμφάνιση στο ραδιοτηλεοπτικό σόου του ARD Anne Will.

Η Μέρκελ είπε ότι εάν τα κράτη δεν αρχίσουν να εφαρμόζουν μέτρα με την κατάλληλη σοβαρότητα στο μέλλον, θα πρέπει να εξετάσει ποια μέτρα θα μπορούσαν να γίνουν σε εθνικό επίπεδο.

Μία επιλογή θα ήταν να τροποποιηθεί ο νόμος περί προστασίας των λοιμώξεων ώστε να ορίζεται τι θα πρέπει να συμβεί σε συγκεκριμένα σενάρια, δήλωσε η Μέρκελ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση και τα κράτη υποχρεούνται να ελέγχουν διαρκώς χωρίς να χαλαρώνουν , για μολύνσεις.

Οι επιχειρήσεις μπορεί επίσης να χρειαστεί να εφαρμόσουν δοκιμές για το προσωπικό που δεν μπορεί να εργαστεί από το σπίτι, εάν δεν το κάνουν επαρκώς μόνοι τους, είπε.

Σχετικές δημοσιεύσεις