Η ουκρανική ανθεκτικότητα κάνει τη Ρωσία να επανεκτιμήσει την κατάσταση,διαμάχη Ρωσσίας- Ιαπωνίας

Η Ρωσία λέει ότι εγκαταλείπει τις συνομιλίες με την Ιαπωνία με στόχο την υπογραφή επίσημης συνθήκης ειρήνης, επειδή η Ιαπωνία έχει συμμετάσχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δεν τερμάτισαν επίσημα τις εχθροπραξίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου λόγω μιας διαμάχης για μικρά νησιά, γνωστά στη Ρωσία ως Νότιες Κουρίλες και στην Ιαπωνία ως Βόρεια Εδάφη. Βρίσκονται ακριβώς έξω από το βόρειο νησί της Ιαπωνίας Χοκάιντο και καταλήφθηκαν από τις σοβιετικές δυνάμεις το 1945.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας λέει ότι παγώνει τις συζητήσεις για κοινά οικονομικά έργα για τα νησιά και διακόπτει τις επισκέψεις Ιαπώνων πολιτών σε αυτά χωρίς βίζα.

«Όλη η ευθύνη για τη ζημιά στη διμερή συνεργασία και στα συμφέροντα της ίδιας της Ιαπωνίας βαρύνει το επίσημο Τόκιο, το οποίο σκοπίμως επέλεξε να ακολουθήσει μια αντιρωσική πορεία», ανέφερε το υπουργείο.

Εν τω μεταξύ οι χιλιάδες Ρώσσοι νεκροί στρατιώτες δεν σταματούν την μανία του Πούτιν να ισοπεδώνει περιοχές από απόσταση αφού δεν μπορεί να τις καταλάβει..Η κοινή γνώμη έχει στραφεί καθαρά εναντίον του ,όμως ο ίδιος αναρωτιέται γιατί ο Μπαίντεν τον κατηγορεί ως εγκληματία πολέμου..

Σχετικές δημοσιεύσεις