Η παραλία της Χαλκιδικής που θυμίζει… Καραϊβική

Η Χαλκιδική κρύβει στα σπλάχνα της ένα γραφικό ψαροχώρι, το Ποσείδι. Η περιοχή κατοικούνταν από την αρχαιότητα. Το συγκεκριμένο γεγονός αποδεικνύεται και από τα ευρύματα της αρχαίας Μένδης. Μάλιστα, αναφορά γίνεται και από τον Θουκιδίδη. Ο Θουκιδίδης αναφέρει στα κείμενά του πως ήταν μια αποκία της Ερέτριας την περίοδο του 8ου αιώνα π.Χ.

Στην περιοχή υπάρχει μνημείο του Ποσειδώνα, αλλά και ναός του Θεού της Θάλασσας. Η ανασκαφή είχε πραγματοποιηθεί μεταξύ του 1990 και του 1994. Το Ποσείδι απέχει 4,5 ναυτικά μίλια από το Πήλιο, μια αμμώδη χερσόνησο. Επίσης, η τοποθεσία βρίσκεται μετά τη χερσόνησο της Σάνη, με θέα τον Θερμαϊκό κόλπο.

Το Ποσείδι διαθέτει μια παραλία, η οποία καλύπτεται από τα κύματα, κατά τη διάρκεια του Χειμώνα. Αντίθετα, το καλοκαίρι που τα κύματα ηρεμούν, αποσύρονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ξεπροβάλει η χρυσαφένια αμμουδιά του Ποσειδίου. Το μήκος της παραλίας είναι 10 χιλιομέτρων και το κάθε καλοκαίρι αλλάζει με βάση τις καιρικές συνθήκες, παρουσιάζοντας ένα καινούριο σχήμα.

Δίπλα από τη συγκεκριμένη παραλία, ξεπροβάλλουν ακόμη δύο. Η μία βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της και η άλλη στην αριστερή. Τα νερά της παραλίας του Ποσειδίου είναι κρυστάλλινα. Τα καιρικά φαινόμενα στο Ποσείδι δεν είναι συνηθισμένα. Η χερσόνησπος πλαταίνει το βράδυ και μικραίνει το πρωί και την υπόλοιπη ημέρα.

Κρυστάλλινα νερά, δυνατός ήλιος, υπέροχη άμμος και μαγευτικό ηλιοβασίλεμα είναι τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στο Ποσείδι. Αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν την παραλία, μία από τις ομορφότερες της Ελλάδας.

Σχετικές δημοσιεύσεις