Η Υγεία είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ- όχι εμπόρευμα και προνόμιο λίγων

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν, ΣΕΡΡΩΝ Μέλος της Ο.Γ.Ε.
Η Υγεία είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ- όχι εμπόρευμα και προνόμιο λίγων
Καταγγέλλουμε τα όσα ξεστόμισε και παραδέχτηκε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, με αφορμή την απόγνωση της 19χρονης, που πηγαινοέρχεται στα επείγοντα του Νοσοκομείου μας, για το αυτονόητο… να δοθεί λύση στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.
Ο Διοικητής σε συνέντευξη του σε τοπικό κανάλι υποστήριξε απροκάλυπτα το νομοσχέδιο «έκτρωμα» που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, σύμφωνα με το οποίο το γνωστό παράνομο «φακελάκι» νομιμοποιείται και αποκτά θεσμική ισχύ αν θέλει κάποιος να πάρει την περιβόητη προτεραιότητα για την επίλυση των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.
Αντί να θεωρεί την Υγεία Δημόσιο Κοινωνικό Αγαθό, χαρακτήρα που θα έπρεπε ένας Διοικητής Νοσοκομείου να υπερασπίζεται πρώτα από όλα, δεν δίστασε να μας συμβουλέψει ότι αφού είναι μακριά και πιο ακριβό το «Διαβαλκανικό», να πληρώνουμε στο Νοσοκομείο των Σερρών τα απογευματινά ιατρεία. Μας καθησύχασε μάλιστα ότι με το σύστημα αυτό ακόμα και συνταξιούχοι γιατροί θα μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες των κλινικών, όπως για παράδειγμα σε ουρολογικά περιστατικά.
Επέδειξε δε τόση ευαισθησία για την 19χρονη, που την καθησύχασε ότι περιμένοντας αναισθησιολόγο για την χειρουργική επέμβαση που απαιτείται να κάνει “δεν θα πεθάνει κιόλας”…. Απλά να κάνει λίγο υπομονή να αντέχει τους πόνους…. Τι ντροπή!!!!
Έτσι όποιος αναρωτιέται αν υπάρχει «πάτος στο βαρέλι» ακούγοντας αυτά παίρνει την απάντηση του. Εδώ και πολλές δεκαετίες όλες οι κυβερνήσεις γνώριζαν για τα παράνομα «φακελάκια» και όχι μόνο δεν έπαιρναν μέτρα για να το σταματήσουν αλλά σε πολλές των περιπτώσεων το κάλυπταν, μέχρι που ήρθε η στιγμή να το παρουσιάσουν ως «κανονικότητα» στα πλαίσια εμπορευματοποίησης της Υγείας. Και με την σφραγίδα του νόμου πλέον όποιος έχει να πληρώσει χειρουργείται…. Αλλιώς «βοή στην μοίρα μας»….
Ενώνουμε την φωνή μας, με την φωνή της αγωνιστικής διάθεσης των Υγειονομικών του Νοσοκομείου μας και μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτηση σε συλλογική, διεκδικητική  δράση. Θα βρεθούμε απέναντι σε όλους αυτούς που θέλουν να μας κλείσουν την πόρτα του Δημόσιου Νοσοκομείου μας και να μας αφήσουν βορά στα χέρια των εμπόρων της Υγείας.
Διεκδικούμε Νοσοκομεία πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα, ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.
Σέρρες 5/2/2024

Σχετικές δημοσιεύσεις