Θεσσαλονίκη – «Ένας χρόνος χωρίς την Έμμα είναι εφιάλτης» – Διεκόπη η δίκη για τον θάνατό της

Για αύριο μετατέθηκε η έναρξη της δίκης για τον θάνατο της 21χρονης Έμμας, η οποία παρασύρθηκε πέρσι τον Νοέμβριο από διερχόμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο στην προσπάθειά της να διασχίσει την οδό Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Το κατηγορητήριο, το οποίο περιλαμβάνει 12 μάρτυρες και μεταξύ αυτών ειδικούς πραγματογνώμονες, καταλογίζει στον οδηγό την κακουργηματική πράξη της επικίνδυνης οδήγησης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, όπως επίσης τα αδικήματα της εγκατάλειψης τροχαίου ατυχήματος και της οδήγησης χωρίς άδεια. Ο 27χρονος παραμένει προσωρινά κρατούμενος και με πρόσφατο βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου παρατάθηκε η προφυλάκισή του έως τον Απρίλιο του 2024, οπότε λήγει το σχετικό 18μηνο.

«Έτρεχε με 104 χλμ/ώρα»

Όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, ο 27χρονος δεν ήταν ο ιδιοκτήτης του μοιραίου αυτοκινήτου. Το δε αυτοκίνητο είχε υποστεί μετατροπές ώστε να πολλαπλασιαστεί η ιπποδύναμη και να αυξηθούν ιδιαίτερα οι επιδόσεις του, ενώ από την τεχνική πραγματογνωμοσύνη προέκυψε ότι ήταν τεχνικά ανασφαλές και επικίνδυνο.

ΠΗΓΗ:  Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, thestival.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις