Θεσσαλονίκη – Κοσμοσυρροή στο κλείσιμο των λαϊκών αγορών – «Ο κόσμος έρχεται κάθε μέρα όλο και πιο αργά μήπως βρει ακόμα πιο χαμηλές τιμές»

Υποτονική είναι η κίνηση στις λαϊκές αγορές και ενώ οι παραγωγοί έχουν φτάσει στα όριά τους.

«Υπάρχουν φθηνά προϊόντα στη λαϊκή αλλά δεν υπάρχει ζήτηση. Όταν δεν υπάρχουν χρήματα όσο φθηνά και να είναι τα προϊόντα ο καταναλωτής δεν θα μπορέσει να τα αγοράσει. Θα πάρει ελάχιστες ποσότητες» ανέφερε μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στην εκπομπή «Μαγκαζίνο» με τη Θεοδώρα Απότα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Θράκης, Άγγελος Δερετζής.

Στο κλείσιμο των λαϊκών αγορών κατά τις μεσημεριανές ώρες επικρατεί κοσμοσυρροή. «Όλος ο κόσμος περιμένει να κατέβουν οι τιμές… καμιά φορά πουλάμε και κάτω από το κόστος για να φύγουν τα προϊόντα» υπογράμμισε προσθέτοντας ότι «ο κόσμος έρχεται κάθε μέρα όλο και πιο αργά μήπως βρει ακόμα πιο χαμηλές τιμές».

«Οι τιμές είναι σχεδόν στα κόστη, οι παραγωγοί δύσκολα θα αντεπεξέλθουν» σημείωσε τονίζοντας ότι τα έξοδα για καύσιμα και λιπάσματα είναι υπέρογκα. Η καλλιέργεια είναι μειωμένη, καθώς όπως υπογράμμισε «οι παραγωγοί έχουν φυτέψει σε ποσοστά 60-70%».

«Αν υπήρχε ζήτηση, δεν θα υπήρχαν και προϊόντα» δήλωσε ο κ. Δερετζής εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν ελλείψεις κυρίως σε κηπευτικά.

Τέλος, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία συλλογής προϊόντων στις λαϊκές αγορές για τη στήριξη των ευάλωτων πολιτών.

Σχετικές δημοσιεύσεις