Θεσσαλονίκη – Ξεπουλάνε τα μικρά και τα.. ανάποδα χριστουγεννιάτικα δέντρα

Νωρίτερα στολίζουν φέτος για τα Χριστούγεννα οι Θεσσαλονικείς καθώς η κίνηση στα καταστήματα εποχιακών ειδών είναι ιδιαίτερα αυξημένη ήδη από τα μέσα Νοεμβρίου.

Τα προηγούμενα χρόνια, τέτοια εποχή, υπήρχε ζήτηση κυρίως από τους καταστηματάρχες της πόλης για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο των επιχειρήσεών τους ωστόσο φέτος φαίνεται ότι είναι αρκετοί εκείνοι που αποφάσισαν να μπουν από τώρα στο εορταστικό κλίμα ή έστω να ξεκινήσουν τις σχετικές προετοιμασίες.

Μέρα με τη μέρα «ζεσταίνεται» η αγορά χριστουγεννιάτικων ειδών και δέντρων της Θεσσαλονίκης, με τους καταναλωτές να δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στα μικρά και κρεμαστά – ανάποδα χριστουγεννιάτικα δέντρα κυρίως εξαιτίας του χαμηλού κόστους τους συγκριτικά με τα «παραδοσιακά» μεγάλα δέντρα. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 15 έως και 50 ευρώ.

Κατά μέσο όρο, «οι τιμές των δέντρων έχουν αυξηθεί κατά 20-30% ενώ τα στολίδια ανέβηκαν 10-20% συγκριτικά με πέρυσι, εξαιτίας του αυξημένου μεταφορικού κόστους» όπως αναφέρει στο seleo.gr ο κ. Λάζαρος Τσακπουνίδης, ιδιοκτήτης γνωστού καταστήματος με εποχιακά είδη. Ενδεικτικά, ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο που πέρυσι κόστιζε 100 ευρώ φέτος πλησιάζει τα 120 ενώ μία γυάλινη μπάλα που πωλούνταν στα 2 ευρώ φέτος αγγίζει τα 2,20.

Όσον αφορά τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια για το μπαλκόνι, δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλη ζήτηση. «Είναι πλέον ξεπερασμένα» δηλώνει καταναλωτής στο seleo.gr ενώ αρκετοί ερωτηθέντες τονίζουν ότι δεν θα τα αναζητήσουν φέτος φοβούμενοι τον λογαριασμό του ρεύματος αφότου περάσει η… χαρά των ημερών. Πάντως, εν μέσω ενεργειακής κρίσης, είναι αρκετοί και εκείνοι που προτιμούν led φωτάκια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο παρά τα απλά τα οποία έχουν υψηλή κατανάλωση.

Σχετικές δημοσιεύσεις