Ιερά Σύνοδος – Ομόφωνο «όχι» στο γάμο και την τεκνοθεσία ομοφύλων

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία διήρκεσε σχεδόν πέντε ώρες και αφορούσε στο επερχόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που θεσμοθετεί τον δικαίωμα πολιτικού γάμου και τενοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα ότι διαφωνεί με το γάμο και την τεκνοθεσία, ενώ την Κυριακή θα διαβαστεί σχετικό κείμενο στους ναούς.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος έφτασε στη Μονή Πετράκη στις 8:30 το πρωί, χωρίς να κάνει κάποια δήλωση, ενώ μέχρι και μετά τις 9 προσέρχονταν οι 81 μητροπολίτες.

Έτοιμες δύο επιστολές

Στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, ετοιμάστηκαν δύο επιστολές – η μία προς τους πιστούς, η οποία θα αναγνωστεί σε όλους τους ναούς την ερχόμενη Κυριακή, και η άλλη θα σταλεί στους βουλευτές, όπου θα αποτυπώνονται οι λόγοι για τους οποίους η Εκκλησία είναι αντίθετη με την εξαγγελθείσα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Την εισήγηση έκανε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, ως πρόεδρος της ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής, ο οποίος ανέπτυξε τις θεολογικές και επιστημονικές διαφωνίες της Εκκλησίας.

Αμέσως μετά, οι ιεράρχες συζήτησαν έτσι ώστε στο ανακοινωθέν να εκφράζεται ξεκάθαρα η θέση της Εκκλησίας.

Σημειώνεται, ωστόσο, πως η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι σέβεται την Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά αυτή που νομοθετεί είναι η Πολιτεία.

Πηγή: in.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις