Ινδονησία – «Νεκρός» από το τσουνάμι του 2004, βρέθηκε 17 χρόνια μετά

Να που συμβαίνουν θαύματα στις μέρες μας.

Μία οικογένεια βρήκε τον άνθρωπό της, τον οποίο θεωρούσε νεκρό εδώ και 17 χρόνια από το τσουνάμι που έπληξε την Ινδονησία το 2004.

Πιο συγκεκριμένα, ο Άμπριμπ Άσεπ,  αστυνομικός που βρισκόνταν εν ώρα υπηρεσίας, στις 26 Δεκεμβρίου του 2004, είχε δηλωθεί αρχικά στους αγνοούμενους μετά το ισχυρό τσουνάμι και εν συνεχεία στους νεκρούς.

Επί 17 χρόνια η οικογένειά του, δεν είχε κανένα νέο και όσο κι αν ήθελε να ελπίζει, εν τέλει δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, από το να πιστέψει πως χάθηκε κάθε ελπίδα.  

Ο Άμπριμπ Άσεπ όμως όλα αυτά τα χρόνια βρισκόταν σε ψυχιατρική κλινική και εντοπίστηκε από την τοπική αστυνομία. Μοιράστηκε η φωτογραφία του σε ένα οικογενειακό τσατ όπου επιβεβαίωσαν πως είναι ο άνθρωπός τους.

Ένας συγγενής του μάλιστα είπε: “Δεν μπορούσα να το πιστέψω, πέρασαν 17 χρόνια και δεν είχαμε κανένα νέο του. Νομίζαμε πως είχε πεθάνει, δεν γνωρίζαμε πως ήταν ζωντανός”.

Η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε πως ο Άμπριμπ Άσεπ  είναι ζωντανός και εκπρόσωπός της μάλιστα ανέφερε: “Ακόμα κι αν βρίσκεται σε μία ιδιάζουσα πνευματική κατάσταση στην οποία περιήλθε από το τσουνάμι, η οικογένειά του είναι ευγνώμων που τον βρήκε ζωντανό ύστερα από τόσα χρόνια”. 

Το τσουνάμι που προήλθε από σεισμό στον ωκεανό κοντά στις ακτές της Ινδονησίας, της Σρι Λάνκα, της Ινδίας και της Ταϊλάνδης ήταν μεγάλης έντασης. Ο σεισμός που καταγράφηκε ήταν 9 με 9.3 ρίχτερ και ο 3ος μεγαλύτερος που έχει σημειωθεί. 

Η Ινδονησία πλήγηκε σοβαρά από τα ισχυρά κύματα που προκλήθηκαν και χιλιάδες άνθρωποι δεν ανάρωσαν πλήρως ποτέ ενώ τα θύματα ξεπέρασαν τις 200.000.

Σχετικές δημοσιεύσεις