ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ Έκτακτη βοήθεια στην Ουκρανία, δωρεά στον Οίκο Ευγηρίας Αγίου Μιχαήλ, ιστορίες από την Αναγέννηση & Πρόοδος, διεθνής συνάντηση στη Βαμβακού & άλλα

Συμβάλλουμε στην παροχή φροντίδας σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας στη Νέα Υόρκη

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) υποστηρίζει με δωρεά ύψους $15 εκατομμυρίων τον Oίκο Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ για τη μετεγκατάσταση της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων του σε νέες μεγαλύτερες εγκαταστάσεις, σε άλλη περιοχή της Νέας Υόρκης, με σκοπό τον διπλασιασμό της χωρητικότητάς της και κατ’ επέκταση τη δυνατότητα παροχής φροντίδας σε μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων. O Οίκος Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ, που ιδρύθηκε το 1958, συνδέεται με στενούς δεσμούς με την Ελληνική Ορθόδοξη κοινότητα της Νέας Υόρκης, προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε όποιον βρίσκεται σε ανάγκη, ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων. Αυτήν τη στιγμή ο Οίκος Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ στεγάζει 60 ανθρώπους ενώ η μετεγκατάστασή του σε ανακαινισμένο κτίριο θα δώσει τη δυνατότητα φιλοξενίας 160 ανθρώπων συνολικά. Η επέκταση έρχεται να καλύψει τη διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη για παροχή στέγης και φροντίδας σε ηλικιωμένους, δεδομένου ότι ο πληθυσμός των Ηνωμένων Πολιτειών μεγαλώνει διαρκώς σε ηλικία. 

Όταν η φροντίδα και η προσφορά φτάνουν παντού

Γιατροί και ασθενείς, προπονητές και πρωταθλητές, δάσκαλοι και μαθητές. Δεν υπάρχει πιο κατάλληλος να μιλήσει για ένα πρόγραμμα από τους ανθρώπους που συμμετέχουν σε αυτό. Το ευρύ και πολυδιάστατο έργο της «Αναγέννηση & Πρόοδος» σε όλη τη χώρα, από τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες που ταξιδεύουν για να προσφέρουν δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις στους κατοίκους των πιο απομακρυσμένων σημείων μέχρι το πρόγραμμα ανάπτυξης νέων αθλητών, αποκαλύπτεται μέσα από τις σύντομες ιστορίες του Αναστάσιου, της Μαρίας, της Ελένης και του Θοδωρή. 

Υποστήριξη στους πληγέντες του πολέμου στην Ουκρανία  

Με νέες δωρεές, ύψους $1 εκατομμυρίου, το ΙΣΝ συμβάλει στην υποστήριξη των πληγέντων του πολέμου στην Ουκρανία. Οι έξι οργανισμοί που υποστηρίζουμε διαθέτουν την εμπειρία και τεχνογνωσία για να προσφέρουν ουσιαστική υποστήριξη, όπου υπάρχει ανάγκη.

Συνέδριο επειγόντων ιατρικών περιστατικών
 

Eθελοντές και εθελόντριες, που εργάζονται στον τομέα επειγόντων ιατρικών περιστατικών στην πόλη της Νέας Υόρκης, συναντήθηκαν για να συζητήσουν τις καλύτερες πρακτικές στον τομέα, στο πρώτο συνέδριο EMS Access.

Διεθνής συνάντηση στο ελληνικό χωριό της Βαμβακούς

 Στα 900 μέτρα υψόμετρο του Πάρνωνα, στο ορεινό χωριό της Βαμβακούς, τόπο καταγωγής του Ιδρυτή του ΙΣΝ, διοργανώνεται ένα τριήμερο workshop από το Tällberg Foundation. Στο χωριό, που εδώ και τέσσερα χρόνια, γίνεται μία προσπάθεια αναβίωσης με την υποστήριξή μας, θα συναντηθούν άνθρωποι από 20 διαφορετικές χώρες, μέσω της συνεργασίας του Tällberg Foundation και της Vamvakou Revival.

SNF Paideia Program στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια | Online
Πλήθος εκδηλώσεων διοργανώνει το SNF Paideia Program που εξετάζει μια σειρά ζητημάτων, από το βαθύτερο νόημα του πόνου μέχρι τη σχέση ρατσισμού και μέσων μαζικής ενημέρωσης. 
 
SNF Center for the Study of Hellenic Culture at UCLA | Los Angeles
Πώς επηρέασε η καταστροφή της Μικράς Ασίας το έργο και τη ζωή του Γιώργου Σεφέρη; Mάθε περισσότερα εδώ
 
Columbia University | Online
Παρακολούθησε online μία σειρά εκδηλώσεων μέσω της πρωτοβουλίας Stavros Niarchos Foundation Public Humanities Institute (SNFPHI) και του Institute for Ideas & Imagination.
 
New York Stem Cell Foundation | Online
Ανακάλυψε πώς η έρευνα βλαστοκυττάρων μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων, και πολλά άλλα μέσα από τις επόμενες εκδηλώσεις.  

 
Stavros Niarchos Foundation Library (SNFL) | Online
Οnline μαθήματα αγγλικών, κινεζικών, design και πολλά ακόμη δωρεάν μαθήματα διοργανώνει η Δημόσια Βιβλιοθήκη SNFL, στη Νέα Υόρκη. 
 

Σχετικές δημοσιεύσεις