Ισπανία – Έκανε για 28 χρόνια την τυφλή για να μη χαιρετάει κανέναν

Είμαι σίγουρος πως αρκετές φορές ενώ περπατάτε στο δρόμο έχει συμβεί να συναντήσετε κάποιον γνωστό σας και να κάνετε τα πάντα για να τον αποφύγετε.

Η Κάρμεν Χιμένεζ από την Ισπανία το πήγε αρκετά παραπέρα. Αποφάσισε να προσποιείται την τυφλή για 28 ολόκληρα χρόνια. Το θέμα όμως είναι πώς δεν παραπλάνησε μόνο την οικογένεια και τους φίλους της αλλά και τον σύζυγό της. Σήμερα, στα 57 της αποκαλύπτει ότι, όταν ήταν 29 χρονών προσποιήθηκε έναν τραυματισμό στα μάτια της, και στην συνέχεια της ήρθε η ιδέα να τους πει ότι έμεινε τυφλή. Η οικογένειά της που πίστευε ότι αυτός ο τραυματισμός είναι αληθινός, στεναχωρήθηκε ιδιαίτερα για την νεαρή γυναίκα, αλλά τελικά αποδέχτηκε την κατάστασή της.

Πολλά χρόνια μετά, έμαθαν ότι όλο αυτό ήταν δημιούργημα της φαντασίας της και αφορμή να μην επικοινωνεί μαζί τους. Όπως παραδέχτηκαν, υπήρχαν υποψίες ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά, αφού την έπιαναν να προσπαθεί να δει τηλεόραση ή να βαφτεί.

Η Χιμένεζ και ο σύζυγός της μίλησαν στο Ισπανικό σάιτ, Hay Noticia, για την απίστευτη ιστορία τους και έδωσαν την δική τους εκδοχή. Ο σύζυγός της παραδέχτηκε ότι υποψιαζόταν την γυναίκα του, καθώς όπως δήλωσε “πολλές φορές την έπιανα να κοιτάζει λοξά στην τηλεόραση και ήταν πάντα πολύ καλοντυμένη”.

Προς υπεράσπισή της, η ” τυφλή” σύζυγός είπε στο σάιτ: “Βαρέθηκα να βλέπω ανθρώπους και να σταματάω για να πω ένα γεια, ποτέ δεν ήμουν πολύ κοινωνική και προσποιούμενη ότι είμαι τυφλή απέφευγα πολλές κοινωνικές δεσμεύσεις”.

Βέβαια, η απόφασή της να προσποιηθεί την τυφλή για σχεδόν 30 χρόνια, πιθανόν να προκαλέσει νομικά προβλήματα στην Ισπανίδα. Ο λόγος είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια λάμβανε κρατικά επιδόματα και οικονομική βοήθεια από οργανισμούς, οι οποίοι μπορεί να στραφούν νομικά εναντίον της για εξαπάτηση. 

Σχετικές δημοσιεύσεις