Ισπανία – Οι απεργίες φέρνουν έλλειψη μπύρας

Η φήμη της Costa del Sol στην Ανδαλουσία για τους «ζωηρούς Βρετανούς στο εξωτερικό» μπορεί να αλλάξει, έστω και για λίγο, καθώς η απεργία των Ισπανών μεταφορέων έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των προμηθειών μπύρας.

Η απεργία στην Ισπανία ξεκίνησε στις 14 Μαρτίου ως απάντηση στην εκτόξευση των τιμών των καυσίμων. Ο αποκλεισμός δρόμων και λιμανιών έχει προκαλέσει προβλήματα ανεφοδιασμού σε όλη τη χώρα που απειλούν ολόκληρο τον κλάδο της φιλοξενίας. Η Ισπανική Ομοσπονδία Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών δήλωσε ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού βρίσκονταν υπό μεγαλύτερη πίεση«από τις χειρότερες στιγμές της πανδημίας». Σύμφωνα με το Reuters, το 60% των οδηγών έχουν σταματήσει να εργάζονται σε ορισμένες περιοχές.

Ο Πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δέχεται σημαντική πίεση να τερματίσει την απεργία το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει την τιμή του λίτρου καυσίμου κατά 20 σεντς μέχρι το τέλος Ιουνίου, η Πλατφόρμα για την Προάσπιση του Τομέα Εμπορευματικών Μεταφορών αρνήθηκε να κηρύξει τερματισμό της απεργίας.

Με τις διακοπές του Πάσχα των Καθολικών να πλησιάζουν, υπάρχουν φόβοι στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς ότι τα προβλήματα εφοδιασμού θα συνεχιστούν. Το GB News ανέφερε ότι 600 μπαρ κατά μήκος της Κόστα ντελ Σολ απειλούνται με κλείσιμο, εν μέρει λόγω των ελλείψεων, αλλά και λόγω της αύξησης του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας.

Σχετικές δημοσιεύσεις