Ισπανία – Οι οδηγοί φορτηγών ξεκινούν νέα επ’ αόριστον απεργία

Ανεπίσημο συνδικάτο οδηγών φορτηγών στην Ισπανία, των οποίων οι κινητοποιήσεις είχαν ως αποτέλεσμα να παραλύσει η χώρα νωρίτερα φέτος, ξεκίνησε νέα απεργία νωρίς σήμερα με αίτημα αλλαγές στους κανόνες για τις οδικές εμπορικές μεταφορές και κατά του αυξανόμενου κόστους διαβίωσης.

Η Πλατφόρμα για την Υπεράσπιση των Μεταφορών προκήρυξε σήμερα μια ακόμα απεργία επ’ αόριστον, ζητώντας αλλαγές στις ρυθμίσεις που αφορούν τις οδικές μεταφορές προκειμένου να προστατευθούν τα περιθώρια κέρδους τους και να κρατηθούν χαμηλά τα κόστη. Το ανεπίσημο συνδικάτο των οδηγών ξεκίνησε απεργία ενός μήνα τον Μάρτιο που παρέλυσε τις εφοδιαστικές αλυσίδες της Ισπανίας.

Σύμφωνα με αναφορές σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, η κίνηση σε κρίσιμα κέντρα της εφοδιαστικής αλυσίδας στο λιμάνι της Βαρκελώνης και τις αγορές χονδρικής πώλησης τροφίμων στη Μαδρίτη και τη Σεβίλλη, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, εξελισσόταν ομαλά σήμερα το πρωί.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Οδηγοί φορτηγών σχεδιάζουν διαδήλωση στο κέντρο της Μαδρίτης.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας γίνεται μία ημέρα μετά τη μεγάλη διαδήλωση κατά της πολιτικής δημόσιας υγείας στην περιοχή της Μαδρίτης και 11 ημέρες ύστερα από τη γενική διαδήλωση κατά του αυξανόμενου κόστους διαβίωσης που προκήρυξαν τα βασικά συνδικάτα της χώρας.

Η απεργία των οδηγών φορτηγών τον Μάρτιο και τον Απρίλιο προκάλεσαν ελλείψεις τροφίμων, άλμα στον πληθωρισμό και έπληξαν την οικονομική ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο.

Σχετικές δημοσιεύσεις