Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στα Κύθηρα – Αισθητός και στην Αττική – Σχολεία – σεισμός: Κλειστά σε Κύθηρα, Κίσσαμο – Τι θα γίνει στην Αττική

Aναθεωρήθηκε  σε 6,1 Ρίχτερ, από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το μέγεθος του σεισμούς που σημειώθηκε στις 9:23 σήμερα το πρωί της Τετάρτης ανάμεσα στην Κρήτη και τα Κύθηρα. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 74χλμ δυτικά από τα Χανιά και 20 χλμ. νότια των Αντικυθήρων ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 56 χλμ.

Νωρίτερα

Μια πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση συγκλόνισε τον ελλαδικό χώρο το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε στις 9.24 π.μ. 66χλμ νοτιοανατολικά των Κυθήρων, δηλαδή κοντά στην Κρήτη και στα Χανιά και είχε μέγεθος 5,8 Ρίχτερ.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμικό Κέντρο ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν 6 Ρίχτερ! Σε κάθε περίπτωση η δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητή σε όλη τη νότια Ελλάδα, μέχρι και στην Αττική.

Κλειστά πρόκειται να παραμείνουν σήμερα τα σχολεία σε Κισσαμο και Κύθηρα, μετά τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στην περιοχή. Από τα σχολεία τους βγήκαν και μαθητές στην περιοχή της Αττικής, όπου ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός αλλά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, «δεν τίθεται το παραμικρό θέμα ασφάλειας για τα σχολεία της Αττικής. Οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματα τους»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής: 

Σε συνεχή επικοινωνία με τον Δήμαρχο  Κυθήρων Ε. Χαρχαλάκη βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης προκειμένου να ενημερώνεται συνεχώς για το αν υπάρχουν προβλήματα στο νησί, εξαιτίας της ισχυρής σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε το πρωί, ανοιχτά των Κυθήρων.

Με εντολή του Περιφερειάρχη και υπό τον συντονισμό της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, κλιμάκιο τεσσάρων μηχανικών της Περιφέρειας Αττικής που βρίσκεται στο νησί γιατί εκτελεί έργα στην περιοχή πραγματοποιεί αυτή την ώρα αυτοψίες σε όλα τα δημόσια κτίρια και στα σχολεία, για τυχόν ζημιές που έχουν προκληθεί από το σεισμό.

Για την ασφάλεια των μαθητών αλλά και προκειμένου οι μηχανικοί να επιθεωρήσουν την κατάσταση των σχολικών κτιρίων, όλα τα σχολεία στα Κύθηρα θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.

Όπως ενημερώθηκε ο κ. Πατούλης από τον καθηγητή γεωδυναμικής κ. Ε. Λέκκα ο σεισμός είχε μεγάλο εστιακό βάθος και δεν τίθεται το παραμικρό θέμα ασφάλειας για τα σχολεία της Αττικής. Οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματα τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις