Ιταλία – Σύλληψη 108 ατόμων στα πλαίσια της μεγαλύτερης επιχείρησης κατά της ‘ντράνγκετα

Στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής επιχείρησης ‘Eureka’ κατά της Καλαβρέζικης μαφίας ‘ndrangheta, οι Ιταλικές Αρχές συνέλαβαν σήμερα 108 άτομα, εκ των οποίων 2 ανήλικες. Η αιφνιδιαστική επιχείρηση συνδέεται με δύο άλλες έρευνες στο Μιλάνο και τη Γένοβα, διεξήχθη σε τουλάχιστον 13 Ιταλικές πόλεις και έπληξε ιδιαίτερα τις 3 συμμορίες της ‘ndrangheta – τις Nirta, Mammoliti και Strangio.

Χαρακτηριστικό το γεγονός πως, σύμφωνα με τον Ιταλικό Τύπο, κατασχέθηκαν τρεις από τους έξι τόνους κοκαΐνης που διακινήθηκαν μεταξύ Μαΐου 2020 και Ιανουαρίου 2022 από τις τρεις εγκληματικές οργανώσεις που εμπλέκονται στην υπόθεση. Η επιχείρηση “Εύρηκα” απαριθμεί περισσότερες από 150 έρευνες σε οκτώ χώρες της ΕΕ.
Τα χρήματα από τη διακίνηση ναρκωτικών ξεπλένονταν στους τομείς της εστίασης, του τουρισμού και των ακινήτων.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται με διάφορους βαθμούς για μαφιόζικη οργάνωση, εξωτερική συνέργεια και ηθική αυτουργία και διεθνή διακίνηση ναρκωτικών με την επιβαρυντική περίσταση της διεθνικότητας και των μεγάλων ποσοτήτων, διακίνηση όπλων (συμπεριλαμβανομένων πολεμικών όπλων), νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και ξέπλυμα χρήματος, συνέργεια και ηθική αυτουργία, δόλια μεταβίβαση και προκλητή μη συμμόρφωση με τις ποινές.

Με πληροφορίες της ΕΡΤ

Σχετικές δημοσιεύσεις