Ιωάννινα – Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας από 23 έως 25/9

Είναι η 2η συνεχόμενη χρονιά, που επιλέγεται η Ήπειρος για τη διεξαγωγή των εργασιών του συνεδρίου, καθώς πέρυσι πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα.

Oι εξελίξεις στις Βασικές Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση, στις Τεχνολογίες και Εφαρμογές e-Health, στα Ενσωματωμένα συστήματα και τις εφαρμογές, στην Αλληλεπίδραση ανθρώπου υπολογιστή, την Βιοϊατρική Τεχνολογία, την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, θα απασχολήσουν το διεθνές Συνέδριο Σχεδιασμού Αυτοματισμού, Μηχανικής Υπολογιστών, Δικτύων Υπολογιστών και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης ΝΑ Ευρώπης (SEEDA-CECNSM 2022), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα από τις 23 έως και τις 25 Σεπτεμβρίου, στο Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου.

Είναι η 2η συνεχόμενη χρονιά, που επιλέγεται η Ήπειρος για τη διεξαγωγή των εργασιών του συνεδρίου, καθώς πέρυσι πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα.

Στόχος των διοργανωτών είναι η προώθηση της έρευνας και της γνώσης, αλλά και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας, η οποία κάνει σημαντικά βήματα στην μετατροπή της ΒΔ Ελλάδας, σε κόμβο περιφερειακής ανάπτυξης.

Το γενικό θέμα του συνεδρίου επιθυμεί να δώσει μια εικόνα για τον μοναδικό κόσμο που πηγάζει από την αλληλεπίδραση μεταξύ των τομέων της Μηχανικής Υπολογιστών, των Δικτύων και του Αυτοματισμού.

Εμπειρογνώμονες από τη βιομηχανία και τον ακαδημαϊκό χώρο από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έχουν προσκληθεί να ταξιδέψουν στα Ιωάννινα και να συμμετάσχουν στο συνέδριο, ώστε να ανταλλάξουν ιδέες, καινοτομίες και να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της τρέχουσας έρευνας, στους πιο εξελιγμένους τομείς.

Ειδικότερα, στο συνέδριο προσκεκλημένοι θα είναι δύο κορυφαίοι ομιλητές: ο Λουκάς Αστρακάς, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής Φυσικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος θα μιλήσει για τον «Άνθρωπο ενάντια στην Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ακτινολογία» και ο Παναγιώτης Σαρηγιαννίδης, αναπληρωτής καθηγητής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος θα πραγματοποιήσει παρουσίαση με θέμα: «Επόμενης γενιάς Internet of Things: Απαιτήσεις, Εφαρμογές και Παραδείγματα».

Το συνέδριο θα φιλοξενήσει workshops, ειδικές συνεδρίες, διαλέξεις και περισσότερες από 90 παρουσιάσεις επιστημονικών εργασιών από όλο τον κόσμο.

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν τα Τμήματα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς επίσης και τα Τμήματα, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Institute of Electrical and Electronics Engineers, έναν κορυφαίο φορέα που διοργανώνει τα μεγαλύτερα διεθνή συνέδρια.

Η διοργάνωση έχει την υποστήριξη του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.

Σχετικές δημοσιεύσεις