Κένυα – Τουλάχιστον 226 τα θύματα της αίρεσης που νήστεψαν μέχρι θανάτου

Στους 226 ανέρχονται πλέον οι νεκροί της «σφαγής της Σακαχόλα», μετά τον εντοπισμό άλλων 15 πτωμάτων, σήμερα, σε αυτήν την περιοχή της Κένυας όπου ο ηγέτης μιας χριστιανικής αίρεσης προέτρεπε τους πιστούς να νηστέψουν μέχρι θανάτου για «να συναντήσουν τον Ιησού».

Η αστυνομία πιστεύει ότι τα περισσότερα από τα πτώματα που βρέθηκαν κοντά στην παραλιακή πόλη Μαλίντι ανήκουν σε πιστούς της αίρεσης του Πολ Νθένγκε Μακένζι, ενός πρώην οδηγού ταξί που αυτοανακηρύχθηκε «πάστορας» και ίδρυσε τη Διεθνή Εκκλησία της Χαρμόσυνης Είδησης.

Σήμερα οι αρχές προχώρησαν στην εκταφή άλλων 14 θυμάτων, όπως είπε η έπαρχος Ρόντα Ονιάντσα. Ένας άνθρωπος βρέθηκε ζωντανός στο δάσος Σακαχόλα.

Από τη νεκροψία-νεκροτομή των 112 πρώτων πτωμάτων διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι πιστοί πέθαναν από την πείνα, ακολουθώντας την εντολή του Μακένζι ο οποίος διώκεται για «τρομοκρατία». Ορισμένα από τα θύματα, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, στραγγαλίστηκαν ή ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου. Σε κάποιες περιπτώσεις έλειπαν όργανα και οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να γινόταν παράνομη διακίνηση ανθρώπινων οργάνων.

Ο Πολ Μακένζι παραδόθηκε στις αρχές στις 14 Απριλίου και παραμένει κρατούμενος. Ένας δεύτερος πάστορας, ο Εζεκίελ Οντέρο, συνελήφθη στις 28 Απριλίου αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Σχετικές δημοσιεύσεις