Κίνα – Τραγωδία στον υπερμαραθώνιο – Είκοσι ένας νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα

Τουλάχιστον είκοσι ένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν ακραία καιρικά φαινόμενα με σφοδρές χαλαζοπτώσεις, βροχή και δυνατούς ανέμους έπληξαν αγώνα αντοχής ανώμαλου δρόμου απόστασης 100 χιλιομέτρων στη βορειοδυτική Κίνα. Οχτώ άνθρωποι επίσης τραυματίστηκαν.

Όλοι οι άλλοι συμμετέχοντες είναι σώοι και αβλαβείς, καθώς «στις 3 το πρωί της Κυριακής 151 συμμετέχοντες βρίσκονταν σε ασφάλεια», σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, το οποίο διευκρίνισε πως συνολικά 172 άτομα έπαιρναν μέρος στην κούρσα που διεξαγόταν στο Πέτρινο Δάσος του Κίτρινου Ποταμού, κοντά στην πόλη Μπαϊγίν, στην επαρχία Γκανσού.

Μεταξύ των θυμάτων αυτών βρίσκονται δύο γνωστοί κινέζοι μαραθωνοδρόμοι, ο Λιάνγκ Τζινγκ και ο Χουάνγκ Γκουαντζούν, διευκρίνισε ο τοπικός Τύπος βασιζόμενος στις μαρτυρίες του προπονητή του πρώτου, του Γουέι Πουλόνγκ, και ενός φίλου του δευτέρου, ο οποίος είπε ότι οι οργανωτές της κούρσας του επιβεβαίωσαν το θάνατο του Χουάνγκ.

Συνολικά περισσότεροι από 700 διασώστες κινητοποιήθηκαν για να αναζητήσουν τους αγνοουμένους.

Φονικές πλημμύρες και κατολισθήσεις έχουν πλήξει την επαρχία αυτή κατά το παρελθόν. Το 2010 κατολισθήσεις στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους σε μια πόλη της Γκανσού. Η περιοχή είναι επίσης σεισμογενής.

Σχετικές δημοσιεύσεις