Κασιδιάρης – Οι έλληνες δικαστές αποφασίζουν βάσει του νόμου και όχι των επιθυμιών διαδίκων μιας δίκης

Mε ανακοίνωσή της η δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη τοποθετείται για τα όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες για την τυχόν αποφυλάκιση του αναφέροντας μεταξύ άλλων «κάποιοι δικηγόροι νομίζουν ότι με ανακοινώσεις «περί λαϊκής οργής» θα «εκβιάσουν» έντιμους Έλληνες δικαστές να μην εφαρμόσουν τον νόμο για τον εντολέα μου. Θέλω να τους ενημερώσω όμως ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν ούτε κόμματα, ούτε χρώματα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα την δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ, ανακοίνωσης δικηγόρων που παρίστανται στη δίκη για την φερόμενη εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, που διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό, ήδη εδώ και 2 έτη, περί της «ευθύνης» των δικαστών του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, που θα αποφασίσουν την τυχόν αποφυλάκιση του εντολέα μου Ηλία Κασιδιάρη υπό όρους.

Καταρχήν οφείλω να υπενθυμίσω ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι πολίτης ενός κράτους δικαίου και χαίρει του τεκμηρίου αθωότητας, όπως άλλωστε απεφάνθη ήδη το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών με παρεμπίπτουσα παρέμβαση του.

Περαιτέρω, στο πρόσωπο του, πληρούται το μοναδικό φαινόμενο για Έλληνα κρατούμενο, να αποφυλακίζεται, έχοντας λευκό ποινικό μητρώο(!) και προκαλώ τους συναδέλφους που τοποθετήθηκαν δημόσια για δικονομικό ζήτημα, στο οποίο απαγορεύεται να έχουν έτσι και αλλιώς το λόγο, αφού η παρουσία της υποστήριξης της κατηγορίας εξαντλείται δικονομικά στο στάδιο της ενοχής, να μου βρούνε σε μια φυλακή της χώρας, πρωτόδικα καταδικασμένο κρατούμενο που στο στάδιο της υφ όρον απολύσεως δεν αποφυλακίστηκε, ενώ έχει ήδη εκτίσει την ποινή του, ως «ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων» ενώ δεν έχει καν ακόμη κριθεί ένοχος των αδικημάτων που κατηγορείται, βάσει του ποινικού μας συστήματος.

Κάποιοι δικηγόροι νομίζουν ότι με ανακοινώσεις «περί λαϊκής οργής» θα «εκβιάσουν» έντιμους Έλληνες δικαστές να μην εφαρμόσουν τον νόμο για τον εντολέα μου, τη στιγμή που οι ίδιοι «διαδηλώνουν» για τις αποφυλακίσεις των δικών τους αμετάκλητα καταδικασμένων εντολέων – πολιτικών τους φίλων και ορθώς το πράττουν, αν θεωρούν ότι καταπατώνται τα δικαιώματα τους. Θέλω να τους ενημερώσω όμως ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν ούτε κόμματα, ούτε χρώματα.

Όσοι δε έχτισαν ή προσπαθούν να χτίσουν τώρα πολιτικές καριέρες στο πλαίσιο αυτής της δίκης, στη πλάτη του κατηγορουμένου εντολέα μου, τους ενημερώνω ότι το «πάρτυ τελείωσε» τον Οκτώβρη του 2020 έξω από το εφετείο Αθηνών και καλά θα κάνουν να διαβάσουν την πρόσφατη γνωμοδότηση του κου Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που συνιστά προσοχή και αυτοσυγκράτηση, καθότι η χώρα μας δυστυχώς βρίσκεται στις πρώτες θέσεις καταδικών του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι Έλληνες δικαστές γνωρίζουν το καθήκον τους και δεν χρειάζονται υπομνήσεις από κανένα δήθεν ευαισθητοποιημένο δημοκράτη που καταπατά το κράτος δικαίου με ανακοινώσεις που μόνο σκοπό έχουν να παραδίδουν τα δικαιώματα των κατηγορούμενων που δεν είναι πολιτικοί τους φίλοι στη βορά αυτόκλητων όχλων».

Με εκτίμηση
Βάσω Πανταζή

πηγη Newsbeast.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις