Κατά της καύσης απορριμμάτων από το ΤΙΤΑΝ

Κατά της καύσης απορριμμάτων από το ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία τάσσεται, με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Παύλου Μελά. Ο Δήμος υπενθυμίζει αντίστοιχες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ αναφέρει ότι μετά από έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση από τον Δήμαρχο και τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παύλου Μελά.

Σε αυτήν σημειώνεται ότι «η χώρα μας, όπως και οι περισσότερες χώρες του κόσμου βιώνουν αυτή τη στιγμή, μια πρωτόγνωρη πανδημία η οποία έχει οδηγήσει στην απαγόρευση σχεδόν όλων των δραστηριοτήτων και των μετακινήσεων» ωστόσο «η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ ΑΕ και η κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), κινούν τις τελευταίες μέρες, ξανά διαδικασίες για να καταφέρει η παραπάνω εταιρεία να πάρει την πολυπόθητη εδώ και χρόνια, άδεια καύσης των δευτερογενών απορριμμάτων RDF και SRF στο εργοστάσιο της Ευκαρπίας».

«Με αίσθημα ευθύνης της προάσπισης της υγείας των πολιτών και του περιβάλλοντος της περιοχής μας, δηλώνουμε ξανά την αντίθεσή μας στο ενδεχόμενο καύσης απορριμματογενούς καυσίμου στη γνωστή τσιμεντοβιομηχανία» αναφέρει η ανακοίνωση. Ζητείται, άλλωστε, η αναστολή των διαδικασιών «τροποποίησης, δημοσιοποίησης και έγκρισης της ΑΕΠΟ της εταιρείας που αφορούν την καύση των απορριμμάτων, μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση στη χώρα μας» και καλούνται σε επαγρύπνηση η τοπική κοινωνία, οι σύλλογοι και φορείς του δήμου, αλλά και οι δήμοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Σχετικές δημοσιεύσεις