Καταγγελία σοκ από πρώην υπουργό – Οι Ταλιμπάν σκοτώνουν αθώα παιδιά

Δραματική είναι η κατάσταση στο Αφγανιστάν καθώς χιλιάδες άνθρωποι επιχειρούν να απομακρυνθούν από τη χώρα και καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας σκληρές εικόνες από τη «νέα πραγματικότητα» που επιχειρούν να επιβάλλουν οι Ταλιμπάν. Θύματα τους ακόμα και παιδιά.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Μασούντ Ανταραμπί, κατηγορεί τους Ταλιμπάν για φόνους αθώων παιδιών καθώς προσπαθούν με ωμή βία να εδραιώσουν την εξουσία τους στο Αφγανιστάν. Τον παραπάνω ισχυρισμό έκανε ο πρώην υπουργός στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter και ανάρτησε και κάποιες σοκαριστικές φωτογραφίες των θυμάτων. Ανάμεσα τους και ένα παιδάκι. Όπως υποστηρίζει ο Μασούντ Ανταραμπί -που αποπέμφθηκε τον περασμένο Μάρτιο από τον πρώην πλέον πρόεδρο του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι – οι Ταλιμπάν μετά την κατάληψη της Καμπούλ ελέγχουν σχεδόν ολόκληρη τη χώρα και «προσπαθούν να κυβερνήσουν τρομοκρατώντας και σκοτώνοντας μικρά παιδιά και ηλικιωμένους πολίτες».

Την ίδια στιγμή, νεαροί και γυναίκες – σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ – ξυλοφορτώνονται από τους Ταλιμπάν καθώς κατηγορούνται για ασέβεια απέναντι στο Ισλάμ αν δεν έχουν την πρέπουσα «αφγανική» ενδυμασία. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Telelgraph, το Σαββατοκύριακο ένας νεαρός ξυλοφορτώθηκε γιατί δεν φορούσε κελεμπία. 

Γυναίκες και κορίτσια άνω των οκτώ ετών είναι υποχρεωμένες να φορούν μπούρκες, οι πωλήσεις των οποίων διπλασιάστηκαν, όπως και οι τιμές τους μέσα σε λίγες μόνο ημέρες… Ούτε επιτρέπεται να κυκλοφορούν χωρίς να τις συνοδεύει κάποιος άνδρας. Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε μάλιστα ότι οι εργαζόμενες γυναίκες πρέπει να μείνουν σπίτι γιατί «Οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας μας δεν είναι εκπαιδευμένοι στο πως να αντιμετωπίζουν τις γυναίκες – πως να μιλάνε σε κάποιες από αυτές» και συνέχισε «μέχρι να έχουμε όλες τις δυνάμεις στις θέσεις τους, ζητάμε από τις γυναίκες να μείνουν στο σπίτι τους».

Σχετικές δημοσιεύσεις