Καταφθάνουν στο λιμάνι πλοηγοί από άλλες περιοχές για την εξυπηρέτηση των πλοίων

Άμεσα ανταποκρίθηκε το υπουργείο Ναυτιλίας, σε συνεννόηση με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), στο πρόβλημα που προέκυψε με τους πλοηγούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου της πόλης και της ενδεχόμενης εμπλοκής τους σε υπόθεση δωροδοκίας. Εξαιτίας της διαδικασίας της προανάκρισης, η οποία αφορά και τον κεντρικό λιμενάρχη, οι πλοηγοί που κανονικά εξυπηρετούν τα πλοία (πρόκειται για τους ανθρώπους που «μανουβράρουν» τα μεγάλα καράβια, ώστε αυτά να δέσουν με ασφάλεια στο λιμάνι) δεν εκτελούν εδώ και λίγες ώρες τα καθήκοντά τους. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, οι πρώτοι δύο πλοηγοί καταφθάνουν σήμερα στο λιμάνι από άλλες περιοχές, ενώ άλλος ένας αναμένεται άμεσα.
«Η διοίκηση της ΟΛΘ ευχαριστεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την άμεση ανταπόκριση και την επίλυση του ζητήματος που προέκυψε με τα στελέχη του πλοηγικού σταθμού» ανέφεραν στελέχη της διοίκησης της εταιρείας, επισημαίνοντας ότι «ανεξάρτητα με την εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης, προκύπτει η ανάγκη να εξεταστεί η αναδιοργάνωση του τρόπου λειτουργίας, με τον οποίο διενεργούνται οι λιμενικές πλοηγήσεις στην Ελλάδα», χωρίς ωστόσο να επεκταθούν σε περισσότερες λεπτομέρειες ως προς το πώς θα πρέπει να γίνει αυτή η αναδιοργάνωση. 
Στον πλοηγικό σταθμό του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανήκει στην αρμοδιότητα του Κεντρικού Λιμεναρχείου, απασχολούνται κανονικά έξι πλοηγοί – και αυτή τη στιγμή (γύρω στις 5.30 το απόγευμα) δεν σημειώνεται πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των πλοίων. Στις επόμενες ώρες και μέχρι τις 6.30 τα ξημερώματα της 1ης Οκτωβρίου, αναμένονται στο λιμάνι συνολικά τέσσερις αφίξεις πλοίων (εκ των οποίων το ένα τάνκερ και τα υπόλοιπα τρία φορτηγά), ενώ με βάση την αναμενόμενη κίνηση (marine traffic), όπως αυτή καταγράφεται στην ιστοσελίδα του ΟΛΘ, το επόμενο 24ωρο αναμένεται να καταπλεύσουν άλλα επτά. 
Την έρευνα διενεργεί η Ενιαία Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ για συμμετοχή στην υπόθεση ελέγχεται ο κεντρικός λιμενάρχης Θεσσαλονίκης, πλοηγοί πλοίων και χειριστές ρυμουλκών. Για την πορεία της έρευνας ενημερώνονται οι εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης

Σχετικές δημοσιεύσεις