Κεραμέως για Τέμπη: Πίσω από τη συγνώμη της κυβέρνησης υπάρχει η συντριβή, όχι η υποκρισία

«Πίσω από τη συγγνώμη της κυβέρνησης για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη υπάρχει η συντριβή και όχι η υποκρισία», τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία.

Επιπλέον, η κ. Κεραμέως επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για προσπάθεια εκμετάλλευσης ενός τραγικού γεγονότος και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο της έντασης που καλλιεργεί η αξιωματική αντιπολίτευση. Τόνισε ακόμα ότι, αντίθετα από τη σημερινή κυβέρνηση που ανέλαβε την ευθύνη η οποία της αναλογεί και προσπαθεί να μετουσιώσει σε πράξεις την συγγνώμη της, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν το έκανε ποτέ σε άλλες τραγικές στιγμές.

«Πέρα από την αυτονόητη έκφραση οδύνης και συγγνώμης, προχωρά η διαδικασία διερεύνησης σε βάθος της υπόθεσης και απόδοσης ευθυνών και οι προσπάθειες εκ μέρους της Πολιτείας αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου και των δικλείδων ασφαλείας του, ώστε η χώρα μας να μην ξαναζήσει ποτέ παρόμοια τραγωδία. Η κυβέρνηση πριν λίγο ανακοίνωσε ήδη νέα μέτρα ενίσχυσης του δικτύου στην προσπάθεια ακριβώς αυτή η συγγνώμη μας να μετουσιωθεί σε πράξεις. Πράξεις απτές, προκειμένου να ενισχυθεί το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας μας», επισήμανε η υπουργός Παιδείας.

Σχετικές δημοσιεύσεις