Κιβωτός του Κόσμου – «Φύλλο και φτερό» τα οικονομικά της δομής –

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου». Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκονται οι καταγγελίες για κακοποίηση των παιδιών, αλλά και ο τρόπος λειτουργίας της δομής, την ώρα που ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα αγνοούνται και κανείς δεν ξέρει πού βρίσκονται. Μάλιστα, υπάλληλοι της δομής δηλώνουν άγνοια για το πού μπορεί να είναι.

Εν τω μεταξύ, ήδη έχει αρχίσει η έρευνα και για τα οικονομικά της οργάνωσης. Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας αλλά και της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η «Κιβωτός», ο πρώην επικεφαλής της, πατέρας Αντώνιος αλλά και μεγαλοστελέχη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, οι έρευνες θα επικεντρωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και στενών συνεργατών τους για τυχόν παράνομο πλουτισμό. Συγκεκριμένα, ερευνώνται οι φορολογικές τους δηλώσεις, για κινητή και ακίνητη περιουσία, με πρώτο ερευνώμενο αδίκημα αυτό της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της δομής.Remaining Time-0:00FullscreenMute

«Είχε 4-5 εκατ. ευρώ έσοδα κάθε χρόνο»

Οι αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας ξεκίνησαν τους ελέγχους από χθες, όταν στελέχη της υπηρεσίας έφτασαν στις εγκαταστάσεις της «Κιβωτού του Κόσμου» και άρχισαν την έρευνα. Όπως αποκάλυψε το MEGA την Τρίτη, η Οργάνωση, κάθε χρόνο είχε έσοδα 4 – 5 εκατομμύρια ευρώ και τα τελευταία χρόνια μισό με ένα εκατομμύριο πλεόνασμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες σήμερα βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία της Κιβωτού του Κόσμου και η νέα πρόεδρος του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου η κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί της περασμένης Δευτέρας και μετά τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν σε Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στα αρμόδια υπουργεία, μπήκαν σε εφαρμογή οι έλεγχοι για τα οικονομικά στοιχεία της «Κιβωτού» αλλά και για το πού διατέθηκαν τα χρηματικά ποσά που λάμβανε ο πατέρας Αντώνιος από χορηγίες, δωρεές κι άλλες πηγές ρευστότητας.

Οι πρώτοι που ανέλαβαν να κάνουν «φύλλο και φτερό» λογιστικά βιβλία, λογαριασμούς και εμβάσματα προς και από την «Κιβωτό του Κόσμου» ήταν οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας. Την ίδια ώρα, το νέο υπηρεσιακό Δ.Σ. που ανέλαβε χθες  θα προχωρήσει με τάχιστες διαδικασίες σε διαχειριστικό έλεγχο.

«Στόχος μας όλα τα παιδιά να ζούνε με τις συνθήκες που τους αρμόζει»

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου που ανέλαβε πρόσφατα τη διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου, μετά την απομάκρυνση του Πατέρα Αντώνιου και του προηγούμενου ΔΣ, έκανε τις πρώτες τις δηλώσεις σχετικά με τους στόχους της και τη θέση της.  «Κατ’ αρχήν είναι μεγάλη τιμή, αλλά και μεγάλη ευθύνη για αυτό που αναλαμβάνουμε. Δεν έχω να πω πολλά πράγματα, γιατί είναι σημερινό το νέο και χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να δούμε τι θα παραλάβουμε.

Το ένα κομμάτι είναι η Δικαιοσύνη που έχει αναλάβει και τρέχει. Εμείς θα κάνουμε τον διαχειριστικό έλεγχο για να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί η Κιβωτός με όλες τις δομές και να μην υπάρξει πρόβλημα για κανένα παιδί». «Ο στόχος μας είναι να προχωρήσει η καθημερινότητα και όλα τα παιδιά να ζούνε κανονικά όπως πρέπει με τις συνθήκες που τους αρμόζει», τόνισε η Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

Σχετικές δημοσιεύσεις