Κλείνουν σινεμά, θέατρα, κέντρα διασκέδασης, γυμναστήρια και παιδότοποι

Μεταξύ των κρουσμάτων τα 10 είναι «ορφανά»

Ο ειδικός λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπ. Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα τα νέα κρούσματα αλλα και τα νέα μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση για να ανασταλεί η επιδημία του κοροναϊού.

«117 συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα. Τα 107 έχουν γνωστή επιδημιολογική σύνδεση, 82 εισαγόμενα κρούσματα και 25 επαφές τους και 10 κρούσματα χωρίς κάποια γνωστή επαφή. Συνεχίζεται η διερεύνηση για 15 κρούσματα. Δύο έλαβαν εξιτήριο σήμερα, στην Θεσσαλονίκη», ανέφερε σήμερα.

Στη συνέχεια επισήμανε ότι κλείνουν οι περισσότεροι χώροι όπου συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι:

«Θα υπάρξει αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων, των θεάτρων, των κινηματογράφων, των γυμναστηρίων, των παιδοτόπων καθώς και των κέντρων διασκέδασης για 15 μέρες», ανέφερε. Διευκρίνησε πάντως ότι δεν κλείνουν προς το παρόν τα κέντρα εστίασης ωστόσο τόνισε ότι θα πρέπει να φροντίζουμε να αποφεύγουμε τους χώρους όπου συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι αν κάποιοι πολίτες έχουν ήπια συμπτώματα δεν θα πρέπει να πηγαίνουν στα νοσοκομεία για έλεγχο καθώς υπάρχει κίνδυνος να διασπείρουν τον ιό. Όπως τόνισε δεν είναι ανάγκη να μάθουμε αν έχουμε κοροναϊό ή όχι, αρκεί να μείνουμε σπίτι μας ώστε να προστατεύσουμε τους γύρω μας.

Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε πολλές φορές ότι το σημαντικότερο είναι η προσωπική ευθύνη του καθενός και ο αυτοπεριορισμός σε περίπτωση που αισθάνεται ότι μπορεί να νοσήσει.

Σχετικές δημοσιεύσεις