“Κλειδωμένα” για 10 μήνες τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Κλειδωμένα για δέκα μήνες φαίνεται να είναι τα αναδρομικά των συντάξεων που αφορούν 1,4 εκατ. συνταξιούχους. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», τα ποσά επιστροφών για τους μήνες των παράνομων μειώσεων φτάνουν έως τις 6.000 ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος πλησιάζει τα 3,7 δισ. ευρώ.  

Επιπλέον, έκπληξη θα αποτελέσει να βγουν αναδρομικά για 3,5 χρόνια (42 μήνες) το κόστος των οποίων μαζί με τα δώρα ξεπερνά τα 12,5 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, κλειδί για την υπόθεση θα είναι η τελική απόφαση των νέων δικαστών που θα στελεχώσουν τα ανώτατα δικαστήρια και κυρίως το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά τις επικείμενες εθνικές εκλογές. 

Για το διάστημα Ιουνίου 2015- Μαΐου 2016, το συγκεκριμένο δηλαδή 10μηνο, αναγνωρίζεται ότι υπάρχουν αναδρομικά, λόγω παράνομων μειώσεων. 

Όμως για το διάστημα από τον Μάιο του 2016 και μετά, η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως δεν υπάρχουν παράνομες μειώσεις λόγω του επανυπολογισμού των συντάξεων με τον νόμο Κατρούγκαλου, κάτι ωστόσο που τα δικαστήρια αναγνωρίζουν για περίοδο από την 1η Ιανουαρίου του 2019, δικαιώνοντας συνταξιούχους για το ενδιάμεσο διάστημα. 

Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως τα αναδρομικά του 10μήνου θα πληρωθούν είτε σε 36 είτε σε 60 δόσεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις