Κοινή επιστολή 1.000 Ισραηλινών καλλιτέχνών, συγγραφέων, ακαδημαϊκών σε Γερμανία & Βρετανία: Ακυρώστε τις επισκέψεις Νετανιάχου

Στους 1.000 αριθμώνται οι Ισραηλινοί καλλιτέχνες, συγγραφείς και ακαδημαϊκοί, οι οποίοι με κοινή τους επιστολή στους πρεσβευτές της Γερμανίας και της Βρετανίας, ζητούν να ακυρωθούν οι επερχόμενες επισκέψεις  του Νετανιαχου στις χώρες τους

λόγω της αμφιλεγόμενης μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνησή του στο δικαστικό σύστημα.

«Το Κράτος του Ισραήλ αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή μια τρομερή κρίση, την πιο ακραία στην ιστορία του, μια επιταχυνόμενη επικίνδυνη διαδικασία με επικεφαλής την εκλεγμένη κυβέρνησή του για να το μετατρέψει από μια ακμάζουσα δημοκρατία σε μια θεοκρατική δικτατορία», σημειώνουν η επιστολή.

Ο Νετανιάχου αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες για δωροδοκία, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης, σημείωσαν οι συντάκτες της επιστολής, και οι επικριτές πιστεύουν ότι οι δικαστικές μεταρρυθμίσεις είναι μια απόπειρά του να αποφύγει τη δικαιοσύνη.

«Οι δίκες διεξάγονται και βρίσκονται σε εξέλιξη. Για να ξεφύγει από τη δικαιοσύνη, ο Νετανιάχου συνωμότησε εναντίον του Κράτους του Ισραήλ με αντισιωνιστικές, φονταμενταλιστικές και μεσσιανικές οντότητες και με καταδικασμένους Εβραίους τρομοκράτες, οι οποίοι από κοινού προωθούν ρατσιστικές, ομοφοβικές και αντιδημοκρατικές ατζέντες που στοχεύουν όλους τους Ισραηλινούς, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό».

Πρόσθεσαν ότι ο Νετανιάχου επέστρεψε στο Ισραήλ χθες Δευτέρα από κρατική επίσκεψη στην Ιταλία, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, επίσκεψη που υποτίθεται ότι ήταν σύντομης διάρκειας αλλά δεν ήταν και ο Ισραηλινός φορολογούμενος πλήρωσε για αυτήν.

Σχετικές δημοσιεύσεις