Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ: Ποιοι χρειάζεται να κάνουν νέες αιτήσεις

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ: Ποιοι χρειάζεται να κάνουν νέες αιτήσειςΈως τα τέλη Αυγούστου θα πρέπει να κάνουν αιτήσεις όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ. Όσοι έχουν ενταχθεί στο ΚΟΤ θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου…

Εφόσον προκύψει ότι πληρούνται τα κριτήρια ένταξης σε άλλη κατηγορία, τότε ο δικαιούχος μεταβαίνει αυτόματα στην άλλη. Εάν δεν πληρούνται πλέον οι όροι ένταξης σε καμία κατηγορία, τότε το ΚΟΤ παύει να ισχύει, όπως ορίζεται σε σχετική υπουργική απόφαση από την επόμενη ημέρα λήξης της προθεσμίας.

Οι καταναλωτές έχουν δύο επιλογές για να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ: Το "ΚΟΤ Α" στο οποίο εντάσσονται όσοι καταναλωτές λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και το "ΚΟΤ Β" στο οποίο μπαίνουν όσοι πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Στο μεταξύ οι λογαριασμοί ρεύματος πρέπει να εκδίδονται στο όνομα όσων πραγματικά χρησιμοποιούν ή διαμένουν σε ένα ακίνητο. Για παράδειγμα αν κάποιος μετακομίσει σε ένα ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο για το οποίο εκδίδονται ήδη λογαριασμοί σε άλλο όνομα, θα πρέπει άμεσα να υπογράψει νέα σύμβαση προμήθειας ρεύματος. Για την υπογραφή της νέας σύμβασης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών (11770) ή να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ προσκομίζοντας τα εξής:

– έναν λογαριασμό ρεύματος ή να γνωρίζουν τον αριθμό παροχής του ακινήτου

– αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο (ή άλλο επίσημο έγγραφο)

– αποδεικτικό του ΑΦΜ.

Επιπλέον οι καταναλωτές για τη δική τους διασφάλιση μπορεί να χρειαστεί να έχουν αποδεικτικό υποβολής δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακινήτου ή αντίγραφο του συμβολαίου ιδιοκτησίας.

Πηγή: enikonomia.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις