Κορωνοϊός – Ποια μέτρα χαλαρώνουν από το ερχόμενο Σάββατο

Χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας από το ερχόμενο Σάββατο όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μετά και τις σχετικές εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που συνεδρίασε σήμερα.

Έτσι,  από τις 19 Φεβρουαρίου, επιστρέφουν οι όρθιοι στα μπαρ και στα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης, αυξάνεται κατά 50% η πληρότητα στα γήπεδα, ξεκινούν και πάλι οι σχολικές εκδρομές ενώ το ποσοστό τηλεργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μειώνεται στο 20%.

Οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή των νέων μέτρων. θα διευκρινιστούν με ΚΥΑ.

 Σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα, όπως η απαγόρευση ή όχι των καρναβαλικών εκδηλώσεων, ίσως και το άνοιγμα των εκδηλώσεων σε κλειστούς χώρους.

 «Τα καρναβάλια και οι παρελάσεις μπορεί να φέρουν αναζωπύρωση του κύματος. Θα πρέπει να περιοριστούμε σε μικρότερες εκδηλώσεις» είχε δηλώσει νωρίτερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι περί τα μέσα Μαρτίου θα υπάρξει μια ουσιαστική αποκλιμάκωση της πανδημίας, κρατώντας όμως επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο εμφάνισης μιας νέας μετάλλαξης.

Σχετικές δημοσιεύσεις