Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα – Με το ΣΥΡΙΖΑ του χθες ή με τη ΝΔ του αύριο;

Γι’ αυτό και το δίλημμα της 21ης Μαΐου είναι πολύ καθαρό στο δικό μου το μυαλό: Βαδίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω; Θέλουμε αλήθειες και χειροπιαστά αποτελέσματα ή θέλουμε συνθήματα και εύκολα ψέματα; Θέλουμε κυβερνήτη και πλήρωμα που αποδεδειγμένα μπορούν να ξεπερνούν τρικυμίες ή θέλουμε πολιτικά «μπουλούκια» που ναυαγούν στις δυσκολίες; Θέλουμε εκπροσώπους που ακούγονται, που διεκδικούν στο εξωτερικό ή θέλουμε αμήχανους επισκέπτες απέναντι σε ξένους ηγέτες; Και, τελικά, θέλουμε στο τιμόνι τη Νέα Δημοκρατία με Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον ΣΥΡΙΖΑ με Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα; Τόσο απλά και τόσο καθαρά

Για να φτάσουμε έτσι στο ίδιο τελικά δίλημμα: με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες ή με τη Νέα Δημοκρατία του αύριο; Τόσο απλά και τόσο καθαρά…

Τώρα δεν επιτρέπονται επιπόλαιες επιλογές, δεν επιτρέπονται χαλαρές ψήφοι τάχα διαμαρτυρίας. Θα το πω όσο πιο ειλικρινά μπορώ: Τούτη τη φορά καμία λάθος απόφαση στην κάλπη δεν θα διορθώνεται αργότερα…

Η 21η Μαΐου, λοιπόν, θα είναι η πιο κρίσιμη μέρα. Αυτή θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη τετραετία. Ενώ όσο πιο ισχυρό είναι το μήνυμα αυτής της κάλπης της 21ης Μαΐου, τόσο πιο εύκολα η δεύτερη αναμέτρηση θα οπλίσει με δύναμη τον νικητή για να κυβερνήσει σωστά τη χώρα.

Θέλουμε αποφάσεις σαφείς και γρήγορες. Δεν πρέπει οι αποφάσεις να γίνονται όμηροι κομματικών παζαριών. Δεν πρέπει να χάνονται σε ατελείωτες συζητήσεις μεταξύ εταίρων που τελικά αποδεικνύονται αταίριαστοι. Αυτό, άλλωστε, το δίδαξαν οι κρίσεις που ζήσαμε. Και αυτό επιβάλλει και ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον δίπλα σ’ έναν επιθετικό γείτονα…

Στις 21 Μαΐου συγκρίνουμε και κρίνουμε, ψηφίζουμε και αποφασίζουμε, δεν γυρνάμε πίσω. Προχωράμε σταθερά, προχωράμε τολμηρά, προχωράμε μόνο μπροστά, πάμε μαζί για τη μεγάλη νίκη.

Η Κυβέρνηση στηρίζει τους πιο ευάλωτους απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια

Σε μια αδίστακτη προσπάθεια εξαπάτησης της κοινωνίας για την ακρίβεια, ο  ΣΥΡΙΖΑ προσποιείται πως δεν βλέπει ούτε τι γίνεται στις άλλες χώρες, ούτε  ότι η Ελλάδα έχει τον 5ο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, ούτε τα μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση για τη στήριξη της κοινωνίας και ειδικότερα των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.

  • Η Κυβέρνηση γνωρίζει και αναγνωρίζει ότι ο πληθωρισµός αποτελεί ένα σοβαρό πανευρωπαϊκό και διεθνές πρόβληµα, που πλήττει αναπόφευκτα και τη χώρα μαςΑπέναντι στο πρόβλημα αυτό, έχει υψώσει, από την πρώτη στιγμή, αναχώµατα που παράγουν απτό αποτέλεσμα, χωρίς να παραβιάζει τα δημοσιονομικά περιθώρια.
    • Δημιούργησε μηχανισμό άντλησης των υπερεσόδων των εταιρειών ρεύματος και διαθέτει τα έσοδα αυτά για  να επιδοτεί τους λογαριασµούς νοικοκυριών αγροτών και επιχειρήσεων, καλύπτοντας έως και το 100% των αυξήσεων  για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου.
    • Δημιούργησε την «Κάρτα Αγορών» -αντλώντας τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων- με την οποία καλύπτει το 10% του κόστους στα έξοδα των νοικοκυριών για βασικά αγαθά, που φτάνει τα 52 ευρώ το μήνα για μια τετραμελή οικογένεια.
    • Θέσπισε το «Καλάθι του νοικοκυριού», που «σνόµπαρε» ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υιοθέτησε η Γαλλία και τώρα εξετάζει -ύστερα από αίτημα της Ένωσης Καταναλωτών- και το Βέλγιο.
    • Παράλληλα, υπήρξαν έκτακτες ενισχύσεις για τους πιο ευάλωτους και τη μεσαία τάξη, καθώς και αυξημένη ενίσχυση για το πετρέλαιο θέρμανσης.
  • Πέρα από τις έκτακτες παρεμβάσεις, δεν μπορεί να λησμονείται ότι υπήρξαν μέτρα μόνιμου χαρακτήρα που αυξάνουν το εισόδημα των νοικοκυριών.
    • Έγιναν περίπου 50 μειώσεις φόρων, καθώς και μείωση ασφαλιστικών εισφορών.
    • Ο βασικός µισθός από 650 ευρώ το 2019 έφτασε τα 780 ευρώ, αυξηµένος κατά 20%, ενώ ανάλογα αυξήθηκαν και μια σειρά επιδόματα, ανάμεσα στα οποία το επίδομα ανεργίας.
    • Οι συνταξιούχοι είδαν αυξηµένες αποδοχές σχεδόν 8% ύστερα από 12 χρόνια. Και όσοι από αυτούς αδικούνται ακόμα από τη διαβόητη «προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου» ήδη αποζηµιώθηκαν µε µια ενίσχυση 200, 250 ή 300 ευρώ.
    • Και βέβαια είναι μείζονος σημασίας το γεγονός ότι η Κυβέρνηση ανέπτυξε συντονισμένες πολιτικές και δράσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία 300 χιλ. νέων θέσεων εργασίας και τη μείωση της ανεργίας κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, γεγονός που σημαίνει ότι ένας ολόκληρος κόσμος που δεν είχε καθόλου εισόδημα απέκτησε τώρα σταθερό μισθό.

Σχετικές δημοσιεύσεις