Κύπρος – Συνεχίζονται οι εντάσεις στη Χλώρακα λόγω της έντονης παρουσίας μεταναστών

Η Χλώρακα της Κύπρου παραμένει στο επίκεντρο των εντάσεων λόγω της μεγάλης εισροής αιτούντων άσυλο. Στο χωριό των 7000 διαμένουν πάνω από 1000 μετανάστες. Κάποιοι σε καταλύματα τα οποία νοικιάζουν σε τουριστικό συγκρότημα. Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για παραβατικές συμπεριφορές μεταναστών, υποστηρίζοντας ότι έχουν έντονο αίσθημα ανασφάλειας.

Οι τοπικές αρχές μιλούν για «γκετοποίηση» και πιέζουν για την μετακίνηση τους σε άλλες περιοχές της Κύπρου.

Οι ίδιοι οι μετανάστες λένε ότι δεν θα φύγουν γιατί πολύ απλά δεν έχουν που να πάνε.

Οι εντάσεις κλιμακώθηκαν στην περιοχή στις αρχές Ιανουαρίου, μετά από δύο συγκρούσεις μεταναστών. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν διαδηλώσει αρκετές φορές κατά της αυξημένης παρουσίασης μεταναστών στην περιοχή τους.

«Πρόσφατα, στα τέλη Δεκεμβρίου, καταγράψαμε δύο σοβαρά περιστατικά μεταξύ μεταναστών ασιατικής καταγωγής. Πιο συγκεκριμένα, επρόκειτο για θέματα μεταξύ δύο ομάδων που διέπρατταν παράνομες ενέργειες. Φώναζαν, συμμετείχαν σε ομαδικούς καβγάδες και προκαλούσαν τρόμο στο ευρύ κοινό. Ως αποτέλεσμα, συλλάβαμε 13 άτομα που στη συνέχεια οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου και όλα έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνη για να διασφαλιστεί ότι αυτά τα άτομα θα τιμωρηθούν. Δεν λέω ότι όλοι οι μετανάστες μας δημιουργούν προβλήματα αλλά υπάρχουν αυτά τα περιστατικά που μας ανησυχούν και θέλουμε να τα καταστείλουμε», λέει ο Μιχάλης Νικολάου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου.

Στο συγκεκριμένο τουριστικό συγκρότημα που βρίσκεται σε διένεξη με την κοινότητα της Χλώρακα εδώ και χρόνια για άλλους λόγους, ζουν περίπου 700 μετανάστες. Πληρώνουν περίπου 350 ευρώ ενοίκιο για τα διαμερίσματα με δύο υπνοδωμάτια. Οι διαμένοντες υποστηρίζουν ότι πολύ δύσκολα τα βγάζουν πέρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις