Λίβερπουλ-Μπαρτσελόνα 4-0: Μυθική ανατροπή , στον τελικό οι Κόκκινοι

liverpoyl-e1557262240409.jpg

Δεν περιγράφεται με λόγια. Δεν υπάρχει αυτό που έκανε η Λίβερπουλ στο Άνφιλντ! Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ παρά τις κομβικότατες απουσίες των Κεϊτά, Σαλάχ και Φιρμίνο σκόρπισε στους πέντε ανέμους την τραγική Μπαρτσελόνα και με ιστορική ανατροπή (4-0) προκρίθηκε στο τελικό του Champions League για δεύτερη διαδοχική χρονιά!
Οι ”κόκκινοι” μπήκαν δυνατά στο ματς, μόλις στο 7′ προηγήθηκαν με το γκολ του Όριγκι και πέτυχαν αυτό που ήθελαν. Η Μπαρτσελόνα στη συνέχεια ισορρόπησε, έχασε σημαντικές ευκαιρίες και το ημίχρονο έκλεισε με 1-0. Στην επανάληψη, η είσοδος του Βίνιαλντουμ άλλαξε τα πάντα. Μέσα σε δύο λεπτά (54′, 56′) ο Ολλανδός χαφ έκανε το 3-0 και η Μπαρτσελόνα… έφυγε από το γήπεδο. Η Λίβερπουλ ήταν αυτή που πίεζε για 4ο γκολ, κάτι που κατάφερε στο 79′ με γκολ του Όριγκι, έπειτα από έξυπνη εκτέλεση κόρνερ του Άρνολντ όπου η άμυνα της Μπαρτσελόνα ”κοιμήθηκε”.
Στη συνέχεια η Μπαρτσελόνα προσπάθησε όμως δεν απείλησε ουσιαστικά τους ”κόκκινους”οι οποίοι πανηγύρισαν μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Ματίπ, Ρόμπερτσον (46′ Βαϊνάλντουμ), Χέντερσον, Μίλνερ, Φαμπίνιο, Σακίρι (90′ Στάριτζ), Οριγκί (85′ Γκόμεζ), Μανέ
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Λανγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Βιδάλ (75′ Αρτούρ), Ράκιτιτς (81′ Μάλκομ), Μπουσκέτς, Μέσι, Σουάρες, Κουτίνιο (60′ Σεμέδο)

Σχετικές δημοσιεύσεις