Λευτέρης Αβραμάκης – «Για ποιους λόγους χρειάζονται ασυλία τα μέλη της επιτροπής που διερευνούν τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών;»

Η κυβέρνηση της ΝΔ εξακολουθεί να προκαλεί την κοινή γνώμη και την κοινή λογική με αποτέλεσμα την όλο και μεγαλύτερη απογοήτευση και οργή του ελληνικού λαού.

Είναι αδιανόητο να επιλέγει να χαρίσει ασυλία σε μια επιτροπή που συστάθηκε για να διερευνήσει τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Η επιτροπή αυτή που διόρισε η κυβέρνηση είναι επιφορτισμένη να αναδείξει τα λάθη και τις παραλείψεις των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών, των εμπλεκόμενων εταιριών και κάθε εμπλεκόμενου προσώπου. Οφείλει να αναδείξει κάθε πτυχή που οδήγησε σε αυτή την τραγωδία στηριζόμενη σε στοιχεία.

Για ποιους λόγους λοιπόν η κυβέρνηση θεώρησε ότι πρέπει να καλυφθούν τα μέλη της επιτροπής με ασυλία;

Δυστυχώς για το κράτος δικαίου, που βάλλεται διαρκώς σε όλη την περίοδο διακυβέρνησης του κ Μητσοτάκη, η παροχή ασυλίας ακόμα και με αναδρομική ισχύ είναι ένα φαινόμενο συνηθισμένο. Μετά την αναδρομική ασυλία για τα τραπεζικά στελέχη, το ακαταδίωκτο για την επιτροπή των λοιμοξιολόγων και την επίκληση του απορρήτου στην εξέταση μαρτύρων για τις υποκλοπές, η κυβέρνηση προσφέρει τώρα ακαταδίωκτο και στα μέλη της επιτροπής για τη διερεύνηση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη προσβάλλοντας τη λογική και κάθε έννοια δικαίου.  

Η δυσπιστία που προκαλείται στο σύνολο της κοινής γνώμης από τις κυβερνητικές πρακτικές είναι μια ακόμη πληγή που αφήνει η ΝΔ εγκαταλείποντας το θώκο της κυβέρνησης. 

Είναι πλέον σαφές ότι χρέος της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης υπό τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού στη δικαιοσύνη και στο ελληνικό κράτος. Η εμπιστοσύνη αυτή δεν μπορεί να αποκατασταθεί με την παροχή «ακαταδίωκτου» σε πρόσωπα που αναλαμβάνουν να κάνουν μια δουλειά, όπως της διαλεύκανσης των αιτιών μιας τραγωδίας.   

Σχετικές δημοσιεύσεις