Λευτέρης Αβραμάκης – «Η ελληνική επαρχία έχει ανάγκη από ένα συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης που μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει.»

Το 2018 η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε μια προσπάθεια για τη χάραξη μιας Αναπτυξιακής Στρατηγικής για την ανασυγκρότηση της ελληνικής επαρχίας. Τα Αναπτυξιακά Συνέδρια που έλαβαν χώρα στις έδρες των Περιφερειών της χώρας αποτέλεσαν το απόσταγμα μιας πολύμηνης διαβούλευσης μεταξύ κυβέρνησης, και παραγωγικών, αυτοδιοικητικών και κοινωνικών φορέων για την ανάδειξη των κατά τόπους προβλημάτων, την πρόταση λύσεων και την εφαρμογή πολιτικών για την ισότιμη ανάπτυξη της υπόλοιπης χώρας.

Η προσπάθεια αυτή σταμάτησε δυστυχώς το 2019 και με την ανάδειξη της ΝΔ στην εξουσία, που συνέχισε την εφαρμογή ενός αντιαναπτυξιακού μοντέλου που δεν περιλάμβανε στα σχέδια της την επαρχία και πιο συγκεκριμένα τη Βόρεια Ελλάδα. Αποτέλεσμα ήταν αναμφίβολα η περαιτέρω φτωχοποίηση του κομματιού αυτού της χώρας, στο οποίο ο Νομός Σερρών έχει σήμερα τα πρωτεία.

Στο Νομό Σερρών που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σε ποσοστά ανεργίας, στις τελευταίες θέσεις σε κατά κεφαλήν ΑΕΠ στη χώρα, που κατέχει πρωτιές σε μια σειρά αρνητικών δεικτών μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ είναι πλέον αδήριτη η ανάγκη να γίνει μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ. Να ξεκινήσουμε από εκεί που σταματήσαμε το 2019. Να χαράξουμε μια ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ για τον τόπο μας με κύρια χαρακτηριστικά την κοινωνική δικαιοσύνη και την δίκαιη ανάπτυξη και βασικές στοχεύσεις:

  1. Την αναζήτηση διεξόδων στο ισχύον παραγωγικό μοντέλο με την επένδυση στη στροφή σε νέες δυναμικές καλλιέργειες, την μείωση του κόστους παραγωγής, την ανάδειξη των σερραϊκών αγροδιατροφικών προϊόντων και της ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον κλάδο της αγροδιατροφής.
  2. Την παραγωγική ανασυγκρότηση του Νομού μέσα από πολιτικές που θα δώσουν χρηματοδοτικά και φορολογικά κίνητρα σε επιχειρήσεις να ξεκινήσουν τη δραστηριότητά τους στο Νομό Σερρών σε ένα πλαίσιο δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και διεύρυνσης κι ενίσχυσης των εργασιακών δικαιωμάτων.
  3. Την διεκδίκηση και υλοποίηση μιας σειράς έργων υποδομής που θα αναβαθμίσουν το βιοτικό επίπεδο του Νομού και τη ζωή των πολιτών.
  4. Την αναβάθμιση των δομών του κοινωνικού κράτους μέσα από την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, τις προσλήψεις προσωπικού, την παροχή επαρκούς υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Ο Νομός Σερρών χρειάζεται ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ. Οι εκλογές που έρχονται είναι η ώρα να αποφασίσουμε για τον τόπο μας. Να ψηφίσουμε και να αναδείξουμε πρόσωπα και πολιτικές που θα δώσουν στο Νομό Σερρών διέξοδο και προοπτική. Πολιτικές που θα έχουν στο επίκεντρο τους κατοίκους της περιφέρειας και ιδίως της Βόρειας Ελλάδας, που δεν θα πρέπει να νιώθει πλέον πολίτης δεύτερης κατηγορίας. Με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον Αλέξη Τσίπρα, με τη δημοκρατική και προοδευτική κυβέρνηση διεκδικούμε δυναμικά την αναγέννηση της ελληνικής επαρχίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις