Λευτέρης Αβραμάκης – «Η χώρα οδεύει σε εκλογές χωρίς ο ελληνικός λαός, οι πολιτικοί αρχηγοί και οι Βουλευτές στο σύνολό τους να γνωρίζουν τις μυστικές διαπραγματεύσεις του πρωθυπουργού με την Τουρκία»

Για πολλοστή φορά ο ελληνικός λαός ενημερώνεται από ξένους Υπουργούς για τις μυστικές διαπραγματεύσεις και την ΙΧ εξωτερική πολιτική του πρωθυπουργού. Αυτή τη φορά μαθαίνουμε από τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών ότι η Τουρκία έχει καταθέσει μια πρόταση έξι σημείων για διάλογο με την Ελλάδα, πρόταση που όπως υποστήριξε κατατέθηκε στην μυστική συνάντηση του Βερολίνου.

Ο πρόσφατος σεισμός στην Τουρκία και η ανθρωπιστική κρίση που διέρχεται ο τουρκικός λαός στις σεισμόπληκτες περιοχές, έχουν φέρει τις δύο χώρες πιο κοντά και έχουν υποχωρήσει οι εντάσεις και η επιθετική ρητορική. Οι παρασκηνιακές όμως διαπραγματεύσεις του πρωθυπουργού χωρίς να ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης, τη Βουλή και τον ελληνικό λαό, εν μέσω μάλιστα προεκλογικής περιόδου, συνιστούν μια ακόμη αντιθεσμική πρακτική του κ Μητσοτάκη.

Δεν είναι δυνατόν, ο ελληνικός λαός να προσέλθει στις κάλπες χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενο των μυστικών διαπραγματεύσεων που διεξάγει ο πρωθυπουργός στο όνομα της χώρας.  Η περιβόητη «διπλωματία των σεισμών» και η αδικαιολόγητη αισιοδοξία του πρωθυπουργού ότι ο σεισμός μπορεί να είναι ευκαιρία για επαναπροσδιορισμό των σχέσεων των δύο χωρών δεν μπορούν να ανατρέψουν τις πολιτικές επιδιώξεις της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός όφειλε ήδη από τον Δεκέμβριο να έχει ενημερώσει για το περιεχόμενο των μυστικών διαπραγματεύσεων. Μετά την αποκάλυψη ύπαρξης πρότασης έξι σημείων από την Τουρκία , ο κ Μητσοτάκης οφείλει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και τον ελληνικό λαό.

Αντιστοίχως οφείλει να πράξει και ο ΥΠΕΞ εφόσον βεβαίως έχει ενημερωθεί για το περιεχόμενο των μυστικών αυτών διαπραγματεύσεων.

Σχετικές δημοσιεύσεις