Μάχη πυροσβεστών με τις φλόγες.. Οι εμπρησμοί συνεχίζονται – Φωτια και στη Σάμο ξανά. Συνελήφθη Σύριος για φωτιά.


Πολλά είναι τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα, με τους πυροσβέστες αν έχουν ριχθεί στη μάχη για να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά. Νωρίτερα, ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στη Σάμο.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Ριόλος, στην Δυτική Αχαΐα, για την κατάσβεση της οποίας πετούν από την πρώτη στιγμή τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη. 

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 27 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Λίγη ώρα αργότερα μάλιστα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και στην περιοχή επιχειρούν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη, 32 πυροσβέστες με 15 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρου με 19 πυροσβέστες.

Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Ριόλος Δυτικής Αχαΐας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 27 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 3 Α/Φ.

Νωρίτερα, τρεις ηλικιωμένες γυναίκες μεταφέρθηκαν στο Κεντρο Υγείας Βάρδας Ηλείας, μετά από πυρκαγιά στην περιοχή, που έφτασε κοντά στα πρώτα σπίτια του χωριού. Η μια από αυτές είχε αναπνευστικά προβλήματα από τον καπνό και μάλιστα διασώθηκε από τους πυροσβέστες.

Η εικόνα της φωτιάς πάντως μετά τις 4 το απόγευμα είναι καλύτερη, ενώ και η Εθνική Οδός Πατρών – Πύργου που είχε κλείσει στο σημείο, έχει παραδοθεί κανονικά στη κυκλοφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έκαιγε στις όχθες του ποταμού Βέργα και τη γύρω περιοχή.

Οι φλόγες πλησίασαν στα πρώτα σπίτια της περιοχής, ωστόσο αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά και η Πυροσβεστική δεν έδωσε εντολή εκκένωσης οικισμού. Ένα δεύτερο πύρινο μέτωπο στην ευρύτερη περιοχή, στο Συρμπάνι Βάρδας, έκαψε λιοστάσια και περιβόλια.

Πυρκαγιά σε γεωργική έκταση στην περιοχή Βάρδα, του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, του νομού Αχαΐας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 32 πυροσβέστες, 15 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 3 Α/Φ και 1 Ε/Π.

Βελτιωμένη είναι το απόγευμα του Σαββάτου η κατάσταση στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιφερειακή Αιγάλεω, πλησίον λεωφόρου ΝΑΤΟ, το μεσημέρι.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 5 οχήματα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. με 10 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 ελικόπτερα. 

Στο μεταξύ, δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε, πριν από λίγο, στην 5η έξοδο της λεωφόρου ΝΑΤΟ.

Σχετικές δημοσιεύσεις