Μέγαρα – Οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια – Εντολή εκκένωσης και για τα Παπαγιαννέικα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι ενώ στο σημείο πνέουν βόρειοι άνεμοι 4-7 μποφόρ.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχώς ενισχύονται καθώς αυτή την ώρα επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων, 34 οχήματα 7 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Επιπλέον, έχουν διατεθεί από διάφορες υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α. 49 αστυνομικοί με 25 οχήματα οποίοι συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη πριν απο λίγο στους κατοίκους που βρίσκονται στον οικισμό Παπαγιαννέϊκα Μεγάρων για προληπτική απομάκρυνση από την περιοχή ενώ νωρίτερα εκκενώθηκε ο οικισμός Ζάχουλη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Παπαγιαννέϊκα Μεγάρων εκκενώστε τώρα προς Μέγαρα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

«Δεν πάει καλά», υπογραμμίζουν οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος για την εξέλιξη της πυρκαγιάς λόγω της δυσκολίας που υπάρχει για την κατάσβεσή της. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στόχος είναι να μην φτάσει η φωτιά στο Αλεποχώρι.

Πυκνός καπνός φαίνεται από πολύ μακρινή απόσταση ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή και ερευνούν πόρτα  – πόρτα τα σπίτια προκειμένου να απομακρύνουν τους κατοίκους. Παράλληλα, σε ετοιμότητα βρίσκεται στην περιοχή και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για προληπτικούς λόγους.

Έχουν παραταχθεί οχήματα της Πυροσβεστικής για να μην περάσει η πυρκαγιά προς την πευκόφυτη περιοχή, ενώ κάποια έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά της φωτιάς.

Το μήνυμα που εστάλη μέσω του 112 νωρίτερα στους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη Μεγάρων ανέφερε να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Ζάχουλη Μεγάρων εκκενώστε τώρα προς Αλεποχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών

Σχετικές δημοσιεύσεις