Μέλισσες συνεργάζονται για να βγάλουν καπάκι από αναψυκτικό!

Viral έχει γίνει βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Τwitter στο οποίο διακρίνονται δύο μέλισσες να ανασηκώνουν και τελικά να αφαιρούν ένα καπάκι αναψυκτικού.

Το βίντεο φέρεται να τραβήχθηκε στο Σάο Πάολο και σε αυτό ακούγεται μία γυναίκα να λέει «οι μέλισσες συνεργάστηκαν για να μου κλέψουν τη σόδα και θα το κάνουν».

Το βίντεο έχει ήδη εκατομμύρια views. Κάποιος μάλιστα από τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων σχολίασε: «Ποιος χρειάζεται ανοιχτήρι όταν μπορεί να βάλει τις μέλισσες να το κάνουν;».

Όπως αναφέρει η Daily Mail, σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2016, οι μέλισσες μαθαίνουν να λύνουν προβλήματα παρακολουθώντας η μία την άλλη.

Στην πρώτη μελέτη του είδους, οι επιστήμονες προκάλεσαν τις μέλισσες να τραβήξουν κορδόνια για να αποκτήσουν πρόσβαση στο νέκταρ. Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι οι μέλισσες στη συνέχεια έμαθαν η μία στην άλλη πώς να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα, με τις μέλισσες που δεν είχαν αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο να παρακολουθούν μια «μέλισσα εκπαιδευτή» που είχε ήδη βρει τη λύση. Δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό PLOS Biology, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αποδείχθηκε ότι η γνώση φαίνεται να διαδίδεται από μέλισσα σε μέλισσα σε μια αποικία.

Σχετικές δημοσιεύσεις