Μέριλιν Μονρόε – Σαν σήμερα 5 Αυγούστου η Μέριλιν Μονρόε βρέθηκε νεκρή και γυμνή στο κρεβάτι της

MERILIN MONROE COSMOS

Η Μέριλιν Μονρόε (Marilyn Monroe1 Ιουνίου 1926 – 4 Αυγούστου 1962, γεννημένη ως Νόρμα Τζιν Μόρτενσον .

Η Μέριλιν μεγάλωσε χωρίς να γνωρίζει ποιος ήταν πραγματικά ο πατέρας της, καθώς η μητέρα της, Γκλάντις, άλλαζε συνεχώς ερωτικούς συντρόφους.

Έτος 1951 και «Η Ζούγκλα της Ασφάλτου» του Τζον Χιούστον και «Όλα για την Εύα» στο πλευρό της Μπέτι Ντέιβις, θα την κάνουν πολύ γνωστή.  Δύο χρόνια αργότερα πρωταγωνιστεί στην ταινία «Οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές», ξετρελαίνοντας τον αντρικό πληθυσμό, ανάμεσα τους και τον μελλοντικό της σύζυγο, αστέρα του μπέιζμπολ Τζο ΝτιΜάτζιο.

Ούτε αυτός ο γάμος της ωστόσο έμελλε να κρατήσει περισσότερο από οκτώ μήνες. Το 1954 πρωταγωνιστεί στην ταινία «Επτά χρόνια φαγούρας» που ανέδειξε το ταλέντο της στην κωμωδία και περιέχει μία από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές στην ιστορία του κινηματογράφου: Τη Μέριλιν Μονροέ να στέκεται πάνω σε μία σχάρα, με τον αέρα να σηκώνει το λευκό φόρεμά της.

Ο τελευταίος της ρόλος στην ταινία «Οι αταίριαστοι» έμελλε να είναι προφητικός αφού μόλις μια εβδομάδα πριν την έναρξη της ταινίας η Μονρόε καταθέτει αίτηση διαζυγίου από το σεναριογράφο της ταινίας και θεατρικό συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ. Ήταν παντρεμένοι για 5 χρόνια.

Η είδηση του τέλους της στις 5 Αυγούστου 1962, σαν σήμερα, έκανε το γύρο του κόσμου και μέχρι σήμερα έχουν διατυπωθεί πολλές θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το θάνατό της. Το πώς αλλά κυρίως το ποιος μπορεί να σκότωσε τη Μονρόε ήταν ερωτήματα που για πολλούς δεν απαντήθηκαν ποτέ.

Η ίδια είχε πει κάποτε σχεδόν προφητικά: «Θα ήταν μια ανακούφιση εάν τελείωνε. Είναι σαν να βρίσκεσαι σε έναν αγώνα δρόμου, να φτάνεις κάπου κι έπειτα να ξαναρχίζεις από την αρχή».

Σχετικές δημοσιεύσεις