Μαθητές του 13ου & 20ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών νικητές στον διαγωνισμό F1 in Schools

Στις Σέρρες φιλοξενήθηκε η τελική φάση των σχολικών αγώνων F1 in Schools για τους μαθητές από τη Βόρεια Ελλάδα.  Ο διαγωνισμός F1 in Schools απευθυνόταν σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό τεχνολογίας στον κόσμο, που στοχεύει στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά (STEM).

Νικητές στην κατηγορία τους αναδείχθηκαν οι μαθητές του 13ου και 20ου Δημοτικού Σχολείου, συνεχίζοντας την παράδοση των διακρίσεων των Σερραίων μαθητών στους Πανελλήνιους και Παγκόσμιους Τελικούς των διαγωνισμών τεχνολογίας F1 in Schools, μίας μικρογραφίας των πραγματικών αγώνων της F1.

«Για πρώτη φορά φιλοξενήσαμε στις Σέρρες, στο κλειστό Γυμναστήριο του Αθλητικού Πάρκου Ομόνοιας την τελική φάση των σχολικών αγώνων F1 in Schools για τους μαθητές από τη Βόρεια Ελλάδα. Εξαιρετική η παρουσία των μαθητών από το 13ο και 20ο Δημοτικά Σχολεία που αναδείχθηκαν νικητές στην κατηγορία τους συνεχίζοντας την παράδοση των διακρίσεων των Σερραίων μαθητών στους Πανελλήνιους και Παγκόσμιους Τελικούς των διαγωνισμών τεχνολογίας F1 in Schools, μίας μικρογραφίας των πραγματικών αγώνων της F1.Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές των Δημοτικών και των Λυκείων, που διαγωνίστηκαν τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους.Ο Δήμος Σερρών στηρίζει τον διαγωνισμό τεχνολογίας F1 in Schools και αποτελεί βούληση η δημιουργία των υποδομών για τη μόνιμη διεξαγωγή των πανελλήνιων αγώνων στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Στον μαθητικό διαγωνισμό το παρόν έδωσαν η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή, ο βουλευτής ΝΔ Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σερρών Λευτέρης Αβραμάκης, οι οποίοι απένειμαν βραβεία στους συμμετέχοντες.

Ο διαγωνισμός F1 in Schools διοργανώθηκε από τον Εθνικό Συντονιστή του Προγράμματος σε Ελλάδα και Κύπρο κ. Πολυματίδη Δημήτριο, τον Δήμο Σερρών και το 20ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών.. Πραγματοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ακόμη, προτείνεται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής σαν ενδεικτική δράση STEM.

Σχετικές δημοσιεύσεις