Μακελειό στο Αμβούργο – Το προφίλ του δράστη και οι έρευνες της αστυνομίας

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν μετά από μαζικό πυροβολισμό σε αίθουσα εκκλησίας μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αμβούργο. Ο ένοπλος ήταν πρώην μέλος της κοινότητας, σύμφωνα με το Der Spiegel.Ο ο ύποπτος φέρεται να είναι πρώην μέλος της κοινότητας. Μετά το μακελειό σε εκδήλωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αμβούργο, η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες στον τόπο του εγκλήματος. Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου του Αμβούργου Άντι Γκρότε, ανακοίνωσε συνέντευξη Τύπου για το μεσημέρι, κατά την οποία θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για το έγκλημα και την κατάσταση της έρευνας.

Ο Γκρότε ευχαρίστησε παράλληλα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. «Ευχαριστώ ιδιαίτερα την αστυνομία του Αμβούργου, η οποία βρέθηκε στο σημείο πολύ γρήγορα και διαχειρίστηκε αυτήν την εξαιρετικά προκλητική κατάσταση με άκρως επαγγελματικό και προσεκτικό τρόπο». Ευχαρίστησε επίσης τα μέλη της πυροσβεστικής για τη γρήγορη και θαρραλέα δράση τους.

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν θανάσιμα, ανακοίνωσε η αστυνομία το πρωί της Παρασκευής (10/3). Μεταξύ των νεκρών ήταν «προφανώς ο φερόμενος ως δράστης». Αρκετοί άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν, ορισμένοι σοβαρά, ανέφερε. Το κίνητρο του δράστη παραμένει άγνωστο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPIEGEL, ο ύποπτος φέρεται να είναι πρώην μέλος της κοινότητας των Μαρτύρων του Ιεχωβά ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών. Δεν είναι σαφές εάν το όπλο με το οποίο σκόρπισε το θάνατο ήταν νόμιμα στην κατοχή του άνδρα, ο οποίος δεν ήταν γνωστός στις αρχές ως εξτρεμιστής.

Ο άνδρας φέρεται να απέκτησε βίαια πρόσβαση στο κτίριο της θρησκευτικής κοινότητας, στο οποίο τελούνταν ειτουργία με έως και 50 συμμετέχοντες. Οι αρχές χαρακτηρίζουν την πράξη ως δολοφονικό αμόκ και θεωρούν ότι υποήρχε μόνο ένας δράστης. Η αστυνομία του Αμβούργου ανέφερε στο Twitter ότι «φωτογραφίες και βίντεο του εγκλήματος ή σχετικά γεγονότα θα μπορούσαν να ανεβαίνουν στον ιστότοπο hh.zettelportal.de».

Σχετικές δημοσιεύσεις