Μαρία Καρρά – Ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα σε βάρος της χήρας Τράγκα

Από την έρευνα του εισαγγελέα Πρωτοδικών που χειρίστηκε την υπόθεση προέκυψαν στοιχεία για απόκρυψη εισοδημάτων για μια δεκαετία περίπου από την κ. Καρρά που ως δημοσιογράφος ανήκει στις κατηγορίες των φορολογουμένων, που έχουν υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες.

Ειδικότερα, η κ. Καρρά φέρεται ότι, επί τέσσερα χρόνια (2012-2015) υπέβαλλε ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες και από το 2016 έως το 2019 δεν υπέβαλλε καθόλου πόθεν έσχες. Σύμφωνα με σχετικό πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος η δημοσιογράφος δεν δήλωνε περιουσία που έφτανε ακόμη και 3 εκατομμύρια ευρώ κατ’ έτος, ποσά που φέρεται να προκύπτουν από καταθέσεις της σε ατομικούς ή κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς με τον Γιώργο Τράγκα, αλλά και ακίνητα.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή, ο οποίος αναμένεται να καλέσει σε απολογία την Μαρία Καρρά το επόμενο διάστημα.

Η κα. Καρρά κληθηκε να δώσει εξηγήσεις στον πταισματοδίκη που πραγματοποιεί ανακριτικές πράξεις έπειτα από παραγγελία του εισαγγελέα Πρωτοδικών που χειρίζεται την υπόθεση. Υπενθυμίζεται, ότι η χήρα του Γιώργου Τράγκα μπήκε στο στόχαστρο των ερευνών, καθώς φέρεται να απέκρυψε εισοδήματα ύψους 30.000.000 ευρώ από το 2012 μέχρι το 2022.

Η Μαρία Καρρά, ως δημοσιογράφος ανήκει στις κατηγορίες των φορολογουμένων, που έχουν υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες. Ωστόσο, έπειτα από έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος φέρεται ότι, επί πέντε χρόνια (2012-2016) υπέβαλλε ανακριβές πόθεν έσχες και επί άλλα πέντε χρόνια (2017-2022) δεν υπέβαλλε καθόλου πόθεν έσχες.

Σχετικές δημοσιεύσεις