Μαχαίρωμα στα Χανιά – Ένας στη φυλακή οι άλλοι «έξω» – Αποσωληνώθηκε ο 19χρονος στη ΜΕΘ

Tι κατέθεσαν οι «πρωταγωνιστές» της αιματηρής συμπλοκής

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο φερμένος ως δράστης του μαχαιρώματος στα Χανιά με τραυματία έναν 19χρονο, μετά την μαραθώνια απολογία. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι υπόλοιποι «πρωταγωνιστές» της αιματηρής συμπλοκής.

Οι διαφορές των νεαρών «πρωταγωνιστών» της πρωτόγνωρης -για τα Χανιά- συμπλοκής είναι οπαδικές, καθώς όλοι τους είναι οπαδοί δύο μεγάλων ομάδων και «αιώνιων αντιπάλων». Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις κατηγορίες που απήγγειλε η εισαγγελέας Χανίων, ο φερόμενος ως δράστης του επεισοδίου αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και στους υπόλοιπους 3 συλληφθέντες της ίδιας πλευράς, ασκήθηκε δίωξη για άμεση συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ και οι τέσσερις κατηγορούνται και για το πλημμέλημα της συμμετοχής σε συμπλοκή. 

Στους οπαδούς της άλλης ομάδας, μέλος της οποίας είναι και το θύμα, ασκήθηκε δίωξη για τρεις πλημμεληματικές παραβάσεις, για συμπλοκή στο πλαίσιο του αθλητικού νόμου, αλλά και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. 

Τι ανέφεραν στις καταθέσεις

Σε ότι αφορά στις μέχρι στιγμής καταθέσεις τους,οι οπαδοί της ομάδας του θύματος, φέρεται να υποστηρίζουν ότι δεν επεδίωξαν την συμπλοκή, αλλά αντιθέτως προσπάθησαν να την αποφύγουν, επιχειρώντας να απομακρυνθούν με τα αυτοκίνητά τους. Ωστόσο, φέρεται να εμμένουν πως αυτό δεν επετεύχθη, καθώς εμποδίστηκαν από το αυτοκίνητο της άλλης πλευράς, που με βάση τα όσα φέρεται να λένε, τους επιτέθηκε πρώτη.  

Από την άλλη, οι τέσσερεις νεαροί μεταξύ των οποίων είναι και ο φερόμενος ως δράστης του μαχαιρώματος, φέρεται να υποστηρίζουν ότι βρίσκονταν σε άμυνα κατά την συμπλοκή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 19χρονου.  

Επιπλέον, φέρεται επίσης να υποστηρίζουν στις καταθέσεις τους ότι υπήρχε αισθητή αριθμητική δυσαναλογία μεταξύ τους, καθώς ενώ οι ίδιοι ήταν τέσσερεις, οι οπαδοί της έτερης ομάδας ήταν περίπου 10. 

Αποσωληνώθηκε ο 19χρονος στη ΜΕΘ

Την ίδια ώρα αποσωληνώθηκε με επιτυχία ο 19χρονος ο οποίος τραυματίστηκε στη συμπλοκή. Μετα το χεριουργείο στο οποίο υποβλήθηκε παραμένει για νοσηλέια στη ΜΕΘ του νοσοκομέιου Χανίων.

Σχετικές δημοσιεύσεις