Μεγάλη εμφάνιση, χαμένη ευκαιρία

Ευκαιρία για μία τεράστια νίκη έχασε η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών, στο ντέρμπι του Δ΄ ομίλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας.

Αν και ήταν μπροστά στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, η ελληνική ομάδα ήρθε τελικά ισόπαλη 10-10 με την «ασημένια» Ολυμπιονίκη Ισπανία, δείχνοντας πάντως μέσα στο νερό τουλάχιστον ισάξια με τη μεγάλη αντίπαλό της, η οποία «έσωσε» το βαθμό χάρη σε γκολ της Ελενα Ρουίθ, ένα λεπτό πριν τη λήξη.

Καμμένου: «Θα μπορούσαμε να έχουμε νικήσει»

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις των τελευταίων χρόνων, με εξαιρετική άμυνα (παρά τις πολλές αποβολές που κέρδισαν οι Ισπανίδες), προσπάθεια για γρήγορο και μοντέρνο πόλο και τις αδελφές Ελευθερία και Βάσω Πλευρίτου να οδηγούν την επίθεση.

Η διαφορά εμπειρίας έπαιξε ρόλο σε κρίσιμα σημεία και η σημερινή ισοπαλία υποχρεώνει την εθνική να κυνηγήσει νίκη με μεγάλη διαφορά επί της Γαλλίας την Παρασκευή (24/6), προκειμένου να κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου.

Η Ισπανία άνοιξε το σκορ με την Εσπάρ, αλλά η ελληνική ομάδα απάντησε με δύο διαδοχικά γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου κι ένα της Νίνου και προηγήθηκε 3-1.

Η Μπέα Ορτίθ έφερε ξανά το ματς σε ισορροπία στις αρχές της δεύτερης περιόδου, για να ακολουθήσει το τρίτο προσωπικό τέρμα της Ελευθερίας Πλευρίτου σε παίκτρια παραπάνω (το μοναδικό της «γαλανόλευκης» σε επτά προσπάθειες στο παιχνίδι).

Στην άμυνα τα μπλοκ λειτουργούσαν εξαιρετικά, ιδιαίτερα στην παίκτρια λιγότερο, και η Σταματοπούλου ήταν σε πολύ καλή μέρα, με αποτέλεσμα η ελληνική ομάδα να αποσπαστεί και πάλι με διαφορά δύο γκολ (5-3 και 6-4), χάρη σε γκολ των άλλων δύο Πλευρίτου (Βάσω και Μαργαρίτα).

Ο Μιγκέλ Οκα άλλαξε τερματοφύλακα και η είσοδος της νεαρής Μαρτίνα Τέρε βελτίωσε την εικόνα της Ισπανίας, που κατάφερε να ισοφαρίσει σε 6-6, ξανά με την Μπέα Ορτίθ.

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τη Σταματοπούλου να αποκρούει πέναλτι της Εσπάρ και την Βάσω Πλευρίτου να δίνει ξανά προβάδισμα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η Νίνου έχασε κι αυτή με τη σειρά της πέναλτι, αλλά η Ελενα Ξενάκη «χτύπησε» σε ανοργάνωτη άμυνα και η εθνική πήρε ξανά διαφορά δύο τερμάτων (8-6).

Με εκείνο το σημείο η ελληνική επίθεση «κόλλησε», η ιβηρική ομάδα βρήκε λύσεις και με σερί 3-0 προηγήθηκε 9-8 στις αρχές της τελευταίας περιόδου, με την Ελενα Ρουίθ να κάνει τη… ζημιά.

Οι διεθνείς όμως δεν τα παράτησαν, η Ξενάκη σκόραρε από την περιφέρεια (αν και φουνταριστή) και η Βάσω Πλευρίτου «έγραψε» το 10-9, 3΄10΄΄΄ πριν τη λήξη.

Η εθνική «έβγαλε» άμυνα με παίκτρια λιγότερο, αλλά η λόμπα της Ελευθερίας Πλευρίτου σταμάτησε στο δοκάρι της Τέρε, οι διαιτητές χρέωσαν ακόμη μια αποβολή και η Ρουίθ με το τέταρτο προσωπικό της τέρμα ισοφάρισε, ένα λεπτό πριν τη λήξη.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 4-3, 2-2, 2-2

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Εσπάρ (π.π.), 1-1 Ελευθ. Πλευρίτου (κόντρα), 1-2 Ελευθ. Πλευρίτου (πέναλτι), 1-3 Νίνου (περιφέρεια), 2-3 Ορτίθ (περιφέρεια), 3-3 Ορτίθ (π.π.), 3-4 Ελευθ. Πλευρίτου (π.π.), 3-5 Β. Πλευρίτου (περιφέρεια), 4-5 Γκαρσία (φουνταριστός), 4-6 Μαργ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 5-6 Ρουίθ (π.π.), 6-6 Ορτιθ (περιφέρεια), 6-7 Β. Πλευρίτου (περιφέρεια), 6-8 Ξενάκη (φουνταριστός), 7-8 Ρουίθ (περιφέρεια), 8-8 Λέιτον (φουνταριστός), 9-8 Ρουίθ (π.π.), 9-9 Ξενάκη (περιφέρεια), 9-10 Β. Πλευρίτου (περιφέρεια), 10-10 Ρουίθ (π.π.).

Η εθνική είχε 1/7 με παίκτρια παραπάνω, 1/2 πέναλτι, 6 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 1 στην κόντρα.
Η Ισπανία είχε 5/15 με παίκτρια παραπάνω, 0/1 πέναλτι, 3 γκολ από την περιφέρεια και 2 από θέση φουνταριστού.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκε η Χυδηριώτη (5΄40΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα).

Διαιτητές: Μπερισβίλι (Γεωργία), Μίσκοβιτς (Μαυροβούνιο)

Οι συνθέσεις:

ΙΣΠΑΝΙΑ (Μιγκέλ Οκα): Εστερ, Νόγκε, Εσπάρ 1, Μπ. Ορτίθ 3, Πέρεθ, Γκονζάλεθ, Ρουίθ 4, Πένια, Φόρκα, Καμούς, Γκαρσία 1, Λέιτον 1, Τέρε

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη, Ελληνιάδη, Μαργ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Νίνου 1, Πάτρα, Σιούτη, Β. Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη

Σχετικές δημοσιεύσεις