Μερικά από τα.. πιο περίεργα επαγγέλματα στον κόσμο

Υπάρχουν δουλειές και δουλειές, αλλά αντικειμενικά υπάρχουν και εκείνα τα επαγγέλματα που πραγματικά ξεχωρίζουν για τη μοναδικότητά τους μιας και ίσως είναι η πρώτη φορά που θα ακούσετε για αυτά!

Κάθε χώρα έχει και τα περίεργα της και τα εν λόγω επαγγέλματα δεν αποτελούν εξαίρεση.

Ιαπωνία: Προσωπικό ρύθμισης επιβατών

Τι θα μπορούσε άραγε να είναι αυτό; Ε λοιπόν στην Ιαπωνία σκέφτηκαν έναν τρόπο να αντιμετωπίσουν τον συνωστισμό που προκαλείται στα μέσα μεταφοράς και συγκεκριμένα, στα τρένα που συγκεντρώνουν και τον περισσότερο κόσμο. Η Ιαπωνία φημίζεται ως η χώρα που όλοι βιάζονται. Εκεί λοιπόν υπάρχουν υπάλληλοι που σπρώχνουν τους επιβάτες μέσα στα γεμάτα τρένα για να μπορέσουν να φτάσουν στην ώρα τους στη δουλειά.

Μεξικό: Διοργανωτής ηθελημένης ηλεκτροπληξίας

Πωλητές στον δρόμο του Μεξικού μεταφέρουν βαλίτσες που περιέχουν μηχανές ηλεκτροπληξίας. Οι περαστικοί πληρώνουν χρήματα για να λάβουν μέρος σε ένα «παιχνίδι». Κρατούν τα θετικά και τα αρνητικά ηλεκτρόδια μιας συσκευής ηλεκτροπληξίας, ενώ ο πωλητής αυξάνει την τάση (έως 120V) μέχρι ο περαστικός να φωνάξει. Ναι, αυτό γίνεται με τη θέλησή τους και χωρίς λόγο.

Ιράν: Κρύψιμο πινακίδας κυκλοφορίας

Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της μεγάλης κίνησης που δημιουργείται στους δρόμους της Τεχεράνης, οι κάτοικοι, με βάση τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους, μπορούν να οδηγούν μόνο συγκεκριμένες ημέρες. Οι πινακίδες των οποίων ο αριθμός τελειώνει σε ζυγούς αριθμούς μπορούν να κυκλοφορούν τις μισές μέρες της εβδομάδας και οι υπόλοιπες τις άλλες μισές. Οι άφθονες κάμερες κυκλοφορίας φροντίζουν να τηρείται ο κανόνας. Ωστόσο, υπάρχουν περαστικοί που κερδίζουν χρήματα, καλύπτοντας τον αριθμό κυκλοφορίας αυτοκινήτων που κυκλοφορούν παράνομα. Μια ενδιαφέρουσα επαγγελματική επιλογή, εάν βέβαια έχετε καλή φυσική κατάσταση!

Αίγυπτος, Κίνα, μεσογειακές χώρες: Επαγγελματίες μοιρολογίστρες

Στην Αίγυπτο και στην Κίνα, άνθρωποι προσλαμβάνουν επαγγελματίες πενθούντες για να κλάψουν ή και να παρηγορήσουν άλλους ανθρώπου.

Άμστερνταμ: Ψαράδες ποδηλάτων

Όλοι ξέρουμε ότι στην Ολλανδία γίνεται χαμός από ποδήλατα μιας και είναι ένα από τα κύρια μέσα μεταφοράς των κατοίκων. Πολλές φορές όμως συμβαίνουν και ατυχήματα και πολλά ποδήλατα καταλήγουν στα υδάτινα κανάλια με αποτέλεσμα να χρειάζονται και κάποιον να τα ανασύρει. Έως και 14.000 ποδήλατα χάνονται στα νερά των καναλιών.

Παγκόσμια: Συλλέκτης εμετού

Από τεχνικής άποψης, η εργασία ως συλλέκτης εμετού είναι μια υποκατηγορία στο να είσαι ένας καθαριστής λούνα παρκ. Ο συνδυασμός του… τηγανητού έτοιμου φαγητού με τα roller coasters που δεν αφήνουν το στομάχι σε ησυχία, δεν προκαλεί καμία απορία στο γιατί υπάρχει και αυτή η δουλειά. Τα λούνα παρκ προσλαμβάνουν άτομα με «αντοχές» για να καθαρίσουν τον εμετό μόλις συμβεί.

Σχετικές δημοσιεύσεις