Με ιδιαίτερη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου «Θέλω…Θέλεις…Έγινε!» της κ. Ζαχαρούλας Τζίνη με τη συνδιοργάνωση της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Με γέλια και παιδικές φωνές γέμισε η αίθουσα εκδηλώσεων της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. το πρωί της Κυριακής 13 Νοεμβρίου 2022, ημέρα πραγματοποίησης της παρουσίασης του βιβλίου «Θέλω…Θέλεις…Έγινε!» της Σερραίας συγγραφέως κ. Ζαχαρούλας Τζίνη. Μικροί και μεγάλοι κατέκλυσαν τον χώρο , άκουσαν ιστορίες για τον εθελοντισμό, τραγούδησαν , χόρεψαν κι έστειλαν το δικό τους μήνυμα αγάπης και συνεργασίας για μία καλύτερη κοινωνία

Πρόκειται για μια εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν οι Εκδόσεις Διάπλους με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.), κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησαν ο υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Ιωάννης Πούλιος και η φιλόλογος και Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη.

Η κ.Τζίνη αναφερόμενη στο βιβλίο “θέλω…θέλεις…έγινε!” ανέφερε ότι μας δείχνει τον τρόπο που μπορεί ο καθένας μας, άλλος πολύ κι άλλος λίγο, να προσφέρει κάτι μικρό αλλά και κάτι μεγάλο στο κοινωνικό σύνολο στο οποίο ανήκουμε όλοι. Μόνος κανείς δεν κατάφερε ποτέ πολλά. Κάθε άνθρωπος δεν πρέπει ποτέ να ξεχνά την αξία της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης. Ιδιαίτερα τα παιδιά που θα πρέπει να διδαχθούν από μικρή ηλικία το ανεκτίμητο της ανιδιοτελούς προσφοράς και της ενεργούς συμμετοχής, στοχεύοντας σε μία πιο δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία.

smart

Η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. κ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη συνεχάρη την Σερραία συγγραφέα για την αξιέπαινη προσπάθειά της, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Είναι σημαντικό σε αυτή την τόσο τρυφερή ηλικία να βοηθήσουμε το παιδί να παρακολουθήσει τον κόσμο ενός παραμυθιού και να το μυήσουμε σε έναν κόσμο γεμάτο αξίες. Το βιβλίο είναι ένα εργαλείο, ώστε να βοηθηθούν τα παιδιά να αποκτήσουν αξίες και σε αυτό συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο και το παραμύθι της κ. Ζαχαρούλας Τζίνη, που έχουμε την χαρά να το παρουσιάσουμε σήμερα. Σας ευχαριστούμε όλους μικρούς και μεγάλους για τη συγκινητική συμμετοχή σας και το ηχηρό μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης που στέλνουν όλα τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί με τη συμμετοχή τους».

Τέλος να αναφέρουμε ότι στην παρουσίαση συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί αλλά και τα παιδιά των σχολικών μονάδων: 1ο, 2ο,7ο,26ο,29ο Νηπιαγωγείων Σερρών, του 1ου Νηπιαγωγείου Ν. Σουλίου καθώς επίσης και ο παιδαγωγός και θεατρικός εμψυχωτής κ. Γιάννης Θεοδώρου.

Σχετικές δημοσιεύσεις