Με ποινές απαντά η κυβέρνηση στο «αντάρτικο»

«Ανταρσία» ετοιμάζουν οι έμποροι σε Θεσαλλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις τρεις αυτές περιοχές, λίγες μόλις ώρες πριν τα καταστήματα ανεβάσουν ρολά.

Οι επιχειρηματίες ετοιμάζονται τη Δευτέρα να ανεβάσουν ρολά στα καταστήματά τους, παρά την απαγόρευση.

Ενδεικτικότερη των αντιδράσεων ήταν αυτή του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, όπου πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη σύσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε να ανοίξουν κανονικά τα καταστήματα την ερχόμενη Δευτέρα. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας αποφασίστηκε επίσης μπαράζ κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες, ξεκινώντας από την Κυριακή και την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στην αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης.

Όπως τόνισαν οι επαγγελματίες , αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε απόγνωση καθώς η ελπίδα που είχαν να σηκώσουν επιτέλους ρολά τη Δευτέρα – έστω και με αυστηρούς κανόνες – ξαφνικά χάθηκε, την ώρα μάλιστα που οι ίδιοι είχαν κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες όπως είναι οι απολυμάνσεις και ο καθαρισμός των καταστημάτων τους, αλλά είχαν παραγγείλει και εμπόρευμα προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές.

Σχετικές δημοσιεύσεις