ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣΓΙΑ ΤΟ “ΝΕΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗ ΝΗΣΙΔΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ”

Τις τελευταίες ημέρες τα κοινωνικά δίκτυα κατακλύσθηκαν από φερόμενες ειδήσεις και σχόλια επ’ αυτών πως δήθεν σε νησίδα στον Έβρο, που κείται εντός των ορίων της Ελληνικής Επικράτειας, βρίσκονταν απομονωμένοι μετά από επαναπροώθηση (push back) περί τους 40 παράνομους μετανάστες, αβοήθητοι, πως είχε πεθάνει ένα κοριτσάκι 5 ετών, που η μητέρα του συντηρούσε το άταφο πτώμα του στα νερά του ποταμού (!), πως η Ελλάδα εψεύδετο πως η νησίδα είναι τουρκικό έδαφος και αρνείται να βοηθήσει τους πεινασμένους, αποκλεισμένους στην νησίδα πρόσφυγες και να προσφέρει ταφή στο νεκρό κοριτσάκι. Όλα τα ανωτέρω συνοδευόμενα με ύβρεις και εκφράσεις οργής.
Τα ανωτέρω διακίνησαν πλήθος λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα και ΜΜΕ, με σφοδρές επιθέσεις κατά της χώρας και των κρατικών οργάνων.
Τελικώς απεδείχθη, μετά από ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και πληροφορίες από την τουρκική πλευρά, πως:
1. Η νησίδα είναι τουρκικό έδαφος.
2. Δεν υπάρχει νεκρό άταφο κοριτσάκι.
3. Δεν υπάρχει καν οποιαδήποτε ανθρώπινη παρουσία στη νησίδα.
Επομένως όσοι κατασκεύασαν και διέσπειραν τα ως άνω ψεύδη, συκοφαντικά για την Πατρίδα μας, και προκάλεσαν ανησυχία στους πολίτες τέλεσαν την ως άνω αξιόποινη πράξη του άρθρου 191 Π.Κ. και μάλιστα στην επιβαρυντική του περίπτωση, μέσω του Τύπου, του διαδικτύου και κατ’ επανάληψη.
Η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας μπορεί μετά από εντολή Σας να διακριβώσει α) ποιοι ξεκίνησαν αυτή την εκστρατεία διασποράς ψευδών ειδήσεων και β) την ταυτοποίηση τους, ώστε να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Κατόπιν των ανωτέρω
Α Ι Τ ΟΥ Μ Α Ι
Διά τις κατά Νόμον ενέργειες Σας.
Αθήνα, 15η Αυγούστου 2022
Ο ΑΝΑΦΕΡΩΝ
Γαρουφαήλ (Φαήλος) Κρανιδιώτης
Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις